Zeebaars 60cm

Vandaag van 9.30 uur tot 16.00 gevist op de Noordpier, vlak voor de kop. Noordwesten wind drie a vier. Hoogwater was om 7.30 uur. Om 11.00 uur een gulletje van 35cm op een driehaaksflapper met zagers. Die zit weer op zwemles. Om 13.00 uur maar even verkast vanwege de verveling. Om 14.00 uur nam een vriendelijke visser met snor mijn stek over. Met spinhengeltje van drie meter en een (zo in de VS geheten) Carolina-rig (swivel, kraaltje, meter lijn, schuifloodje van 60 gram, kraaltje, swivel, 80cm lijn met circlehook maat 2 (ik hoop dat ik het goed omschrijf…). Trosje zagers aan de haak en dan een beetje binnenslepen met tussenpozen. Binnen 10 minuten na zijn aankomst een knoepert van een zeebaars van 60cm!!!! Het bleek een heuse panvisser want hij ging daarna trots naar huis😎.
Dat gaf de burger weer een beetje moed. Om 15.30 had ik zelf eindelijk op een jojo een zeebaars van 40cm. Erg leuk, maar nét niet maats, dus die hoop ik volgend jaar weer te vangen.
Résumé: vangst was slecht. Collegavissers vingen ook bijna niets. Ondertussen ook nog met shads in de weer geweest, maar kansloos. Maar de panvisser met de snor was de held van de dag!
Het weer was echter heerlijk; volle zon en zo’n 15 graden. Al met al een fijne dag dus!

JF Willemsen