Zeebaars / Hargen aan Zee

Na een klein pauze weer wat steekzagers bij Lobbezo gekocht, was het tongvissen op NZK even zat en ging dichterbij aan het strand vissen. Vlak naast een pier, was al rond half tien ’s avonds, water was net aan richting hoog aan het gaan.

Vanaf de eerste worp vis, weliswaar een kleine zeebaars, andere hengel een botje. Daarna ging het los, de ene na de andere zeebaars, veel aanbeten toch ook gemist. Veel vis 35+ cm, twee 42 cm vissen en op een gegeven moment viel mijn lijn slap, verder geen aanbeet, ophalen en ja hoor, record zeebaars voor mij met 61,5 cm, wat een bak! Totaal rond de 15 zeebaarzen, een paling en twee botjes gevangen en toch ook diverse mooie aanbeten gezien die niet doorzetten.

Dit alles met een redelijk pittige NW wind, veel vuil, maar niet teveel, lijnen bleven wel normaal liggen. Dit alles op vrijdag 5 augustus. Dag erna totaal anders, was niet te vissen met wegspoelende lijnen en vuil in het water was vele malen erger. Wat een dag verschil kan doen, had ook het idee dat het getij korter en sneller was.

Groet,
Franklin

Franklin Tebbertman