Zeebaars vangen Maasvlakte: Top avond!

Vangstverslag zeebaarsvissen Maasvlakte 13-09-2022:

Je kent het vast wel, iedere week het voornemen om maar weer eens te gaan en toch komt het er niet van. De langdurige oosten wind maakte het niet aantrekkelijk en ook het gebrek aan steekzagers hielp niet mee. Maar afgelopen dinsdag besloot ik ondanks de noorderwind en voorspelde regen toch gewoon te gaan strandvissen aan de maasvlakte. En met succes!

Eerst even zwemmen, het is toch nog licht:

Om half zeven, in zwembroek, aangekomen bij het Maasvlakte strand. Auto in de duinen en eerst naar het water voor een lekkere duik. De water temperatuur is nu hoger dan de omgevingstemperatuur en dat maakt het heerlijk om in het water te blijven. Maargoed, na 10 minuten toch het water uit, want zo vang je niets.

Heel veel vuil:

Nadat de surfers vertrokken, de 3 strandhengels die klaarstonden uitgegooid. De omstandigheden waren vrij rustig, met de wind schuin vanuit de rug en afgaand water, kon ik met 3 hengels het beste de vis opzoeken dacht ik. Dat viel behoorlijk tegen. De 2 lijnen met lichte vleugel loodjes, kortbij en midden, bleven niet liggen en eenmaal opgehaald vol met van dat rare witte wier in meterslange stroken. Pfff, dat wordt niks dacht ik. Bij de 2e worp van alle hengels, toch een aanbeet, wat een botje opleverde. Maar na het onthaken en opnieuw uitgooien, zaten beide andere lijnen volledig in de knoop met elkaar en 5 kilo wier……als t zo moet…

Lees hier hoe het verder ging: www.wesdijk.nl/hengelsport/blog/vis-verslagen/zeebaars-vissen-vangen-maasvlakte-2

Groet Willem

Willem