Zeebaars vissen Texel

Grote zeebaars vangen op Texel:

Texel is een prachtig eiland met legio mogelijkheden om te vissen. Vissen vanaf het strand op zeebaars is heerlijk ontspannend en met de wind op de kant komen de zeebaarzen ook kort onder de kant, zeker in het donker. Heerlijk vissen dus, met mooie maatse baarzen.

Weekje weg in een huisje op Texel:
De herfstvakantie is een perfecte week om met het gezin een midweek op vakantie te gaan. Texel staat altijd boven aan de lijst. Genoeg activiteiten voor de kinderen, prachtige natuur, heerlijke stranden en als het even meezit een avond vissen voor papa. Zo ook dit jaar. Een prachtig nieuw vakantiehuisje gehuurd op vakantiepark de Koorn-aar. Een goede professionele camping!

Welk zee aas voor zeebaars:

Op zeebaars vis ik eigenlijk altijd met steekzagers, dit is en blijft wat mij betreft vanaf het strand het beste aas. We hadden op de zaak nog genoeg liggen, dus in tempex bakjes, met ijstabletten een paar ons meegenomen. Een andere optie is om Jan van de vuurtoren te bellen. Die gaat regelmatig op pad voor aas op het eiland. een belletje van te voren is het beste. Vuurtorenweg 66 in Cocksdorp, 0222-316526.

Waar kan je het beste vissen op Texel:

Iedereen strandopgang is aangemerkt met een paal nummer. Paal 15, ofwel Westerslag, ligt aan de westkant van het eiland. De ideale plek om te strandvissen met een Zuidwesten tot Noordwesten wind. Wat ook een hele mooie plek is, is op de betonnen rand naast de Teso boot. Met een goede worp is diep water bereikbaar en de auto staat kortbij. Verder kan je natuurlijk altijd aan Jan van de vuurtoren, of bij locals vragen wat op dat moment een goede stek is.

8 zeebaarzen in anderhalf uur:

Aangekomen op het strand stond er een prachtige branding. Nog net voor het donker de Yuki A15 DSC strandhengel klaar kunnen maken, met gevlochten lijn en korte haaklijnen vanwege het wilde water. De kids konden de eerste net niet maatse zeebaars nog bewonderen. Hierna moesten ze naar bed. De anderhalf uur die volgde leverde echt iedere worp vis op. De 2e gevangen zeebaars was maar liefst 59 cm en echt mega dik. Dat ging lekker. De 2e hengel stond klaar om op te tuigen, maar met de vele aanbeten, ging deze lekker terug de tas in. De ene zeebaars na de andere kwam de kant op. De ene net ondermaats, de volgende weer maats. Heerlijk vissen zo! Toen het éénmaal 2 uur voor hoog water was, werd de stroom zo sterk, dat 190 gram ankerlood niet meer bleef liggen. Normaal zou ik dan wisselen naar nylon, maar voor nu vond ik het eigenlijk wel prima. 8 zeebaarzen gevangen, 2 mee naar huis en dat nog voor 22.00.

In de reeds gehuurde elektrische bakfiets, door het bos terug naar huis. Prachtige sterrenhemel, voldaan van het vissen en wellicht nog een spelletje met de vrouw bij aankomst….al met al een heerlijke avond!

* Tip: Laat je in de winkels op Texel niet te snel wijsmaken dat er niets gevangen wordt! Dit kan bijzonder meevallen, als je maar gaat.

Eigenlijk kan ik niet wachten om weer terug te gaan naar Texel.

Als je gaat, geniet ervan en goede vangsten!

Groet Willem

Wesdijk Hengelsport