Zoeken, zoeken, zoeken, de aanhouder wint, Zeebaars!

Gisteravond tijd vrij kunnen maken en besloten om weer te gaan zeebaarzen. Spullen nagelopen, hier en daar een druppeltje vet. Het was een hele opgave om aan aas te komen. Ik wil kweekzagers maar die zijn lastig te krijgen. Slikzagers zijn na twee keer werpen dood en slap, dus gekozen voor de Franse zangertjes in een blauw pakje (duur! Ons voor €8,50)

Rond een uur of 19:30 in de auto gestapt vanuit Castricum naar de sluizen. Het was drukker dan normaal, de zeebaarsvissers zijn fanatiek.

Het was dit keer echt zoeken. Eerst een uur staan kloten met verschillende dieptes maar op een of andere manier geen enkele aanbeet. Ik kon door de drukte ook niet overal even heen gooien met de dobber of optimaal mee laten driften.

Naar de overkant dan maar, nog steeds sluizengebied op een plek waar ik niet graag vis maar weet dat er altijd wel wat te vangen is.

Eerste worp, je weet soms gewoon dat het hem gaat worden. Dobber drift mee, langzaam verder, niks…..rustig binnenhalen, drie meter voor de kant BAM! Ja hoor hangen!!!! Zeebaars. Goed aan de maat en moddervet, 47 cm geweld op een licht hengeltje. Daarna was ik in een uur volledig door me aas heen, elke worp was gewoon raak. Dik in de dubbele cijfers aan baars gevangen, wat een fantastische avond, en wat is het water warm!
Nog even een praatje gemaakt met de politie die even kwam kijken, geen controle maar gewoon even buurten, heel goed want er gebeuren rare dingen heb ik me laten vertellen rond de sluizen bij TATTA STEEL.
Deze week weer een sessie, vangstbericht volgt.

Boudewijn