Zoutelande

Vandaag was eindelijk de eerste keer dit jaar dat ik naar de waterkant kon. Gekozen voor het strand van Zoutelande, gelet op het getij.
Eerst zoals vanouds weer het perfecte aas opgehaald bij fam. v. Dixhoorn en na een praatje te hebben gemaakt richting Zoutelande gereden.
Omstreeks 10.30 uur was ik daar, de trap overgelopen en tot mijn verbazing waren er slecht 2 vissers zover ik kon kijken. Ik ben gewoon in het eerste vak voor de trap gaan zitten en vissen met afgaand tij wat om 13.55 uur zou eindigen.
Gedurende het afgaand tij mocht ik een 5-tal postzegelformaat scharretjes en botjes vangen maar toen het tij ging keren richting hoogtij kwamen gelukkig de grotere exemplaren naar de kant. Tijdens opkomend tij mocht ik nog een 13 -tal platvissen erbij vangen waarvan sommige toch mooi van formaat waren.
Omstreeks 16.30 uur vond ik het welletjes, had er 8 ons zeepieren er doorheen gevist en ging met een tevreden gevoel naar huis.
Je kon echt zien dat de mensen toch zich houden aan de regels m.b.t. het coronavirus, het strand was zo goed als uitgestorven, slechts een enkele wandelaar liep over het strand, toch een vreemde gewaarwording daar je altijd gewend dat er toch altijd wel veel mensen, vooral met dit weer op het strand zijn.
In ieder geval een mooie dag gehad met mooi weer en even weer kunnen vissen, deze keer zonder mijn vaste vismaten Jan & Nico Machielse maar dat komt zeker de volgende keer wel goed.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters