Zoutelande

Vandaag weer eens gaan vissen, nu sinds lange tijd weer met de gebroers Nico en Jan Machielse. We hadden gekozen voor Zoutelande, beetje gelet op de eerdere vangstberichten.
Zoals al jaren lang eerst weer het perfecte zeeaas opgehaald bij de allervriendelijkste familie v. Dixhoorn in Yerseke. Ook vandaag was het zeeaas weer van prima kwaliteit. Na wat bijgepraat te hebben, op naar Zoutelande.
Het zou omstreeks 13.45 uur laag water zijn en omstreeks 11.00 uur lagen de eerste onderlijnen in het water. Tsja…….dan maar wachten op de eerste aanbeet………nou dat wachten duurde best lang.
Omstreeks 13.00 uur haalde Jan zijn eerste scharretje naar de kant en voor de rest van het afgaande getij werd er helemaal niets gevangen, geen stootje, geen beetje.
Na ongeveer een uur opkomend tij kwamen de andere scharren naar de kant, op 15 minuten tijd werden er zelfs 6 scharren gevangen, daarna was het af en toe een scharretje naar de kant halen hoewel ik bij een indraai zelfs 3 scharren tegelijk naar de kant mocht halen.
Een lang verhaal kort te houden, hierbij maar direct de eindstand: Jan 3 scharren, Nico 4 scharren en ikzelf mocht naar huis met 10 scharren.
Perfect weertje met wel een zeehond constant in de buurt en ach… we gingen met z’n allen met vis naar huis. Gewoon een gezellige dag lekker aan de waterkant.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters