Zoutelande

Vandaag besloten we om ons visjaar 2021 af te sluiten met nogmaals een laatste keer te gaan vissen. Het gezelschap bestond vandaag uit de gebroeders Nico en Jan Machielse en ondergetekende.
Ons eerste voornemen was om naar Vlissingen te gaan maar omdat er in de vangstberichten een goed bericht was geschreven omtrent Zoutelande wilde we dit gaan evenaren.
Dus zoals al vele jaren eerst om perfect zeeaas bij fam. v. Dixhoorn te Yerseke waar we weer perfect zeeaas konden ophalen. Na een leuk gesprek weer met Hr. v. Dixhoorn richting Zoutelande getogen.
Omstreeks 15.30 uur lagen de eerste lijnen in het water. Het was niet druk, slechts 1 jonge visser naast ons, maar na een half uur begon het strand naast ons toch wel wat vol te lopen.
Omstreeks 16.00 uur mocht Jan zijn eerste wijting naar de kant halen, hierop volgde Nico met een mooi wijting en ik was na ongeveer 10 minuten ook in het bezit van mijn eerste wijting.
Ach….u kunt het al raden, het wijtingcircus begon toch toenhet donker werd, doubletten, tripletten, alles kwam naar de kant, met grote exemplaren er tussen. Wat ook opviel was dat de schar ook van zich liet horen en deze werd ook meerdere keren gevangen.
Dan de eindstand. Nico en ik vonden het omstreeks omstreeks 20.00 uur welletjes, Nico had in totaal 33 stuks wijting en schar gevangen en ikzelf mocht 54 stuks noteren waaronder ook wijting en schar. Jan had nog geen zin om naar huis te gaan en onder het rijden hebben we nog even gebeld en hij had er ondertussen 43 stuks gevangen en was ondertussen ook aan het inpakken.
Al met al een mooie afsluiting van het visjaar 2021.
Rest mij alle vissers en natuurlijk het team van Zeevisland de allerbeste (vis)wensen voor de komende feestdagen en het allerbeste voor 2022 toe te wensen met heel veel fijne visdagen.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters