Zoutelande

Vandaag hebben we onze eerste vissessie van 2022 laten ingaan bij Zoutelande. Samen met vismaat Nico Machielse zijn we eerst zoals vele jaren om perrfect zeeaas gegaan bij de alleraardigste fam. v. Dixhoorn in Yerseke. Even bijgekletst en op naar Zoutelande.
Omstreeks 14.00 uur zou het laagwater zijn en omstreeks 10.50 uur lagen de eerste onderlijnen in het water. Er stond een ferme wind, pal op de kop en er stonden al wat enige vissers. Ons voorkeurs vak was leeg dus we waren al enigzins een beetje blij.
Omstreek 12.00 mocht ik mijn eerste (kleine) platvisje naar de kant halen. Vlak na mij mocht ook Nico zijn eerste schar naar de kant halen. Zo liep het eigenlijk het gehele afgaande tij door, af en toe zelfs een doublet ertussen.
Met opkomend tij hebben we ook nog wel wat vis gevangen maar na 2 uur opkomend tij was het eigenlijk wel gedaan met de vangsten en zijn we omstreeks 16.15 uur maar gestopt en tevreden met toch wel een enigzins licht verbrand gezicht naar huis gereden.
Dan de vangsten nog natuurlijk. Nico was vandaag de winnaar met 17 stuks vis, 1 meuntje, 1 wijting en 15 scharren waarvan enkele mooie exemplaren er tussen.
Ikzelf was tevreden met 3 wijting en 11 scharren waarvan de wijting is teruggezet en 9 mooie scharren zijn voor de pan meegenomen.
Bij afgaand tij waren de vangsten beter dan bij opkomend tij.
Al met al best een leuke start van 2022 met hopelijk nog meer van deze vissessies.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters