Zoutelande

Vandaag kon het eindelijk weer eens gebeuren. De laatste vissessie was december vorig jaar in Zoutelande met mijn vismaat Nico Machielse en vandaag kozen we ook weer voor Zoutelande, gewoon om te kijken of de schar zich al liet zien.
Eerst natuurlijk zoals al jaren lang het wederom prima zeeaas opgehaald bij de hartelijke fam. v. Dixhoorn in Yerseke, daarna gereden naar Zoutelande.
Het was best al erg druk in Zouteland maar bij de kerk was er nog een plaatsje. Direct maar een aanslag gedaan op de parkeerautomaat en maar liefst 3,20 euro per uur weggeteld.
Dan de dijk over, we waren de enigste vissers, zou dit een goed of slecht teken zijn. We hebben gevist met 2 uur afgaand tij en 3 uur met opkomend tij. Ik mocht met het afgaand tij 2 scharretjes naar de kant halen en mijn vismaat Nico 1 scharretje, Ze waren niet erg groot.
Dan het opkomend tij, dat ging een stuk beter. Ongeveer een half uur na het keren van het tij begonnen we redelijk te vangen, ook een enkele maal 2 stuks tegelijk. Wat ons opviel was dat de scharren nu met opkomend tij veel groter waren en er waren enkele exemplaren van 29 en 30 cm. Ook Nico mocht nog een mooie bot van 32 cm vangen.
Dan de eindstand, Nico had 11 scharren en 1 bot en was de dagwinnar, ikzelf mocht de teller zetten op 10 scharren. Zowel Nico als ik mochten mooie exemplaren meenemen. We hebben gevist tot 3 uur met opkomend tij en vonden het welletjes.
Al met al gingen we tevreden naar huis.

met vriendelijke visgroeten,
Johan

Johan Frijters