Zoutelande, De branding

Zoutelande, “De Branding”.
Na een heerlijke middag aan de dijk bij Waarde aan het begin van de week, gelijk besloten om vandaag weer eens naar het strand van Zoutelande te vertrekken. Destijds waren de voorspellingen rooskleurig. 14 graden, zon en amper wind.
Om half 9 de auto (vol)geladen en iets na negenen vol goede moed vertrokken richting het zeeuwse. De weersvoorspelling waren alleen iets bijgesteld, 7 graden en bewolkt en een aantrekkende wind. Dus toch maar een stevige visjas mee en meerdere lagen kleding.
Krap een half uur van huis besef ik mij dat mijn laarzen nog in de schuur staan. Na even wikken en wegen toch maar omgedraaid en terug naar huis. Uiteindelijk nog prima op tijd aangekomen in Zoutelande.
Geparkeerd (betaald) op de parkeerplaats bij de voetbalvereniging, parkeerplaats de hoge hilt. € 12,- voor een dagkaart en sjouwen maar! Bij het bovenkomen op de duin zie ik al redelijk wat vissers staan. En er komen er ook nog meerdere achter mij aan. Ik loop in een stevige pas door naar het vak recht voor paviljoen “De Branding” en installeer mij in het midden van het vak. Er staat bij aankomt een stevige stroming maar deze valt na uurtje weg.
Ik vis voornamelijk met dwarrels vandaag. Een verre hengel met 3 korte aaslijntjes in de hoop wat schar te kunnen verleiden. En een korter bij met langere dwarrels op de bot en misschien een eerste zeebaars van dit jaar.
Over de vangst kan ik kort zijn. Slecht. Ik heb gevist met pieren, zagers en diepvriestappen, niets werkte. Van de vele wandelaars hoorde ik dat het over praktisch de gehele linie hetzelfde verhaal was. Wel gezellig buurten af en toe! Een dikke twee uur na laag water ben ik op gaan ruimen en heb ik mijn aas restanten, wat nog aardig wat was, aan de buurman met zijn zoontje gegeven.
En dan.. de laatste draai.. zwaar(der).. Zeebaars(je)!! De eerste van dit jaar en met een dikke 30 cm een mooie start van het seizoen.

Jochem