Zoutelande, De branding

Eindelijk weer eens naar het zilte nat! Na maanden van geen tijd en groeiende vangdrang was het dan eindelijk weer eens zo ver. Met laagwater rond 18.00 uur en de zon die rond 17.00 uur achter de horizon verdween leken de omstandigheden goed. Het enige min puntje was de ONO wind van 2 à 3 bft.
Gelukkig maakt dat in deze tijd van het jaar minder uit. De schar en wijting zit in volle getalen onder de kant en ze bijten fantastisch. Om 15.45 uur gingen de eerste lijnen richting de horizon. En vanaf dat moment was het elke draai raak! Wel enkele lijnen verspeeld helaas maar ook daar zat vis aan.
De schar beet met name voor de zonsondergang, het merendeel onder de maat. Zodra het donker begon te worden kwam ook de wijting los. Ook die was veel ondermaats. Tot de kentering van het tij. Daarna was het doubletten en tripletten mooie maatse wijtingen. Slechts 2 draaien met maar 1 vis.
De onderlijnen maakten geen verschil. Lange wappers, korte wappers, bezem- of metalen afouders. Overal continu vis op. En zowel de normale als gezouten pieren waren even populair.
Eindstand: 9 scharren en 36 wijting.
Wat een top avond! Hopelijk snel weer een keer overdoen.

Jochem