Zuidpier Scheveningen

Na een hele tijd no fishing besloot ik vandaag (vrijdag 8 april) maar weer eens een poging te wagen om een visje te verschalken in het zilte water. De atmosfeer was eindelijk weer wat rustiger geworden en aan de haven daar in Scheveningen aas opgehaald ,waarbij er alleen zagers beschikbaar waren. Ook goed natuurlijk.
Hoewel je vet kunt betalen voor parkeren daar aan de zuidelijke pier besloot ik toch mijn geluk te wagen. Er was niemand te zien op een enkele wandelaar na dan .Hoewel het tij wellicht niet gunstig was met laag water ben ik naar het einde doorgewandeld bij het groenwitte vuurtorentje. De hengels lekker vol gehangen met zagers en daar gingen ze het zoute sop in. De wind hield zich rustig, hoewel de zee wel behoorlijk onstuimig soms was.
Ik verspeeld bij de eerste controle inhaal draai gelijk een nieuwe paternosterlijn want zat ergens vast.
Mmm, nou ja kan gebeuren en dat is me aan t einde van de vissessie nog een keer overkomen.
Ik kan kort zijn in mijn verslag over de vangsten want na bijna 3 uur vissen had ik 0 vissen en 3 tikken gezien die ergens op een vis konden duidden (of krab?) Heb aan beide zijden mijn geluk beproefd maar dat maakte niets uit. De vis was er niet of ze houden niet van zagers ,maar die zagen er toch heel aantrekkelijk uit.
De hengels weer opgeborgen en € 5.25 afgerekend aan parkeergelden en weer huiswaarts gegaan.
Of het bij hoogwater beter is weet ik natuurlijk niet maar meestal vang je toch wel een visje hier.
Uw verslaggever Jan (het loze vissertje)

het loze vissertje