Dagje vissen Neeltje Jans

Zaterdag 30 mei weer eens een dagje gevist vanuit de boot op de Noordzee, samen met Jeroen vertrokken vanaf Neeltje Jans en als eerste stek gekozen voor de R1
Het zeetje was nog behoorlijk hobbelig maar ach dan maar wat gas eraf, op de stek aangekomen geankerd op een 13 mtr water
Er liep nog niet veel stroom, maar toch kwam er na enige tijd wel vis binnen, wat schar een paar botten, wijting en een schol het formaat viel wat tegen
Na een paar uurtjes houden we het hier voor gezien en kiezen we voor een stek aan de ketting op 23 mtr diepte, misschien vangen we nog een haaitje of wat anders hier zwemt van alles dus altijd een verrassing
Hier komen ook weer wat scharren binnen, en zie dan ineens een mooie beet op de ugly-stick….. dan blijft het even stil en geef wat lijn vrij van de molen daarna weer een snoeiharde beet en nu is het menens we denken allebei aan haai, de hengel gepakt en gaan draaien, nauw dat is geen twijfelaar daar hangt wat aan ik krijg hem tot achter de boot en tot onze verrassing is het een prachtige zeebaars, bij het naderen naar de oppervlakte neemt hij nog 1 keer een run naar beneden waarna ik hem kan landen in het schepnet waar Jeroen mee klaar staat.
Een mooie baars van 65 cm en een gewicht van ruim over de 2.5 kilo, vandaag dus een persoonlijk record verbroken wat betreft zeebaars vanaf de boot, wat zit er ongelooflijk veel kracht in die beesten….geweldig
Hierna nog verschillende horsmakrelen gevangen en dat was het dan weer voor vandaag, al met al een gevarieerde visserij gehad en op een rustig zeetje terug naar de helling

Tom

IJmuiden

Zaterdag wat rond de pieren van IJmuiden gescharreld. Veel horsmakreel en een enkel makreeltje. Leuk op licht materiaal, helaas geen baars.

Marcel

IJmuiden

Dag makrelen met 3 man, vangst stuk of 40pp

jouri pels

toch fotoos

op de whatsapp nog wat gevonden van afgelopen week

wieger

oosterschelde

Dinsdag vroeg vanuit van Dixhoorn richting de Neeltje Jans gevaren met het juiste tij en op 2 plekken gevist op 24 en 30 meter. Mooie scharren, kleine wijtinkjes (22-26cm) en 5 scholletjes van 24/25 cm. Alleen de grootste 25 scharren mee, want er kwamen nog 2 dagen. Maar de hele dag nagenoeg 1-2 Bft en een grote grijze bruinvis die net niet tegen de boot aan knalde. Prachtige dag.
Woensdag, Noordenwind, met neef Haico al om 5.30 op het water ivm het tij. Begin van de dag heel veel wijting van 22-26 cm die erg vet waren voor de tijd van het jaar. Naast wat kleinere baarsjes ook 3 mooie maatse baarzen en natuurlijk schar. `s Morgens bijna alle vissen in de lip gehaakt, maar na het keren van het tij beten ze slecht. Slechts een tiental scharren en dan eindelijk 2 mooie en dikke tongen.
Donderdag eerst lange tijd de hoge golven getrotseerd en in Colijnsplaat 2 vrienden opgepikt. In verband met de harde wind en het tij maar begonnen op 15 minuutjes van de haven. Meteen een paar grote scharren, maar ook weer in het lipje. Het was erg mager en alles in de lip. Weer de opvallend aanwezige wijtinkjes, maar met 3 man en 4 hengels slechts 11 maatse scharren. De wind kwam echter al snel op de lijn van het tij en we lagen heerlijk te dobberen. Ook de terugreis met opkomend water was genieten.

Helaas is noordenwind enorm van invloed op de vangsten op de schelde. Maar het weer maakte veel goed en ook dat er nagenoeg geen boten zijn vind ik persoonlijk wel erg lekker.
Opvallend was toch wel de vele kleine wijtinkjes, die allemaal vet waren. In okotober kijken of ze dan nog terugkomen.

Helaas geen foto`s , alleen filmpjes gemaakt dit keer…..

wieger

Leuke dag Oosterschelde

Vandaag bootje gehuurd bij familie dixhoorn
Met drie personen
Gelijk naar de o12 gestoomd en heel de dag blijven liggen ge vist van half negen tot kwart over twee de vangst was goed 75 schar met drie personen
Voor herhaling vatbaar
Ad

Advanas

Oosterschelde

Gisteren een dagje met Niels de Oosterschelde op geweest. Een dikke Westen wind kracht 5 was voor ons geen redenen om thuis te blijven! Om 11 uur met laag water begonnen tussen yerseke en wemeldinge op een 16 meter. Naar Kats zat er vandaag ivm de wind helaas niet in! Het was beregezellig maar vis kwam er bijna niet aan boord. 4 scharren en verder niks. Half de middag besloten om even op de zeebaars te proberen tussen Yerseke en Oostdijk. We hadden alleen pieren bij ons voor de scharren, en geen zagers voor de zeebaars, maar goed even een plekje met wat minder golfslag… tot mijn verbazing kwamen er 4 baarzen naar boven, waarvan 2 net maatse. Redenen dus voor mij om het scharrenseizoen nu te beëindigen en vanaf nu word het Zeebaars waar op gevist word! Groetjes Martijn Boone

Martijn Boone

Geep avontuur op de Oosterschelde

Om als roofvisser het gesloten seizoen een beetje door te komen zoek ik dan nog al eens het zoute water op. Op jacht naar de botten van het OVM of zeebaars vissen in de Europoort.

Maar voor vandaag hadden we een ander plan: ankervissen op de Oosterschelde. Om 8 uur had de vriendelijke bootverhuurder het bootje en het aas netjes klaar liggen in de haven van Yerseke. Na de uitleg zijn we de Oosterschelde op gevaren met 3 personen aan boord. Dit natuurlijk om de regel van 1 hengellengte afstand te kunnen houden .

Eerst even op de Goese Sas geankerd aangezien we daar een beetje uit de West 5 lagen. Maar daar waren de krabben sneller bij het aas dan de vis.

Dus met het wisselen van het tij toch geprobeerd om bij de O12 te ankeren, en dat lukte nu omdat wind en stroom dezelfde kant op gingen. Al snel kwamen de eerste scharren aan boord.

Toen we net een hapje zaten te eten zagen we een geepdobber langs drijven met een springende geep aan de haak. Die vervolgens in een van onze lijnen dreef en we binnenboord konden halen. Waar 1 geep zwemt zouden er wel eens meer kunnen zwemmen. Dus toch maar een dobber met kweekzagertje achter de boot gelegd. Op aanraden van de bootverhuurder hadden we namelijk geep materiaal bij ons. In de loop van de jaren heb ik 1 ding geleerd, en dat is goed luisteren naar de tips van de bootverhuurders, of het nu hier of in Noorwegen is. En je raad het al, binnen 5 minuten weer een geep, en dat hadden we niet verwacht met deze behoorlijke golfslag. Ik had gelezen dat geep vooral beet bij zo vlak mogelijk water. Daarna verschoof de visserij de rest van de middag van ankervissen naar geep vissen. En hebben we allemaal onze eerste Nederlandse geep kunnen vangen. En waarom zeg ik nu Nederlandse? Omdat ik er ooit al is een bij Hellesoy gevangen heb tijdens mijn eerste Noorwegen reis via Cordes Travel.
Bij een van de volgende aanbeten staat er weer een hengel flink te stuiteren in de steun. Tot onze grote verbazing loop de lijn niet recht achter de boot naar de dobber maar meer naar stuurboord en vervolgens de lucht in . Een meeuw had de zager gepakt, zucht, maar die liet gelukkig al snel krijsend de zager los.

Hierna nog een paar gepen en scharren kunnen vangen.
Om 16:00 werd de golfhoogte ons toch echt te hoog en zijn we ,met een leuk maaltje vis, weer opgestoomd naar de haven.

Als traditie deze gezellige en winderige visdag afgesloten bij restaurant “de 2 gele bogen”.

Jan de Bruin

Ijmuiden

Met een klein bootje wezen vissen. Vangsten , 2 makrelen,1 haring, Stuk of 30 scharren, waarvan slecht 2 voor de pan.

Jouri

Winderig dagje Westerschelde

De Pinguin koos twee dagen geleden weer het ruime sop. ’t Beloofde een mooie dag te worden maar de wind nam nog al toe… In totaal heel wat stekken afgevist: zandbanken tegenover Waarde, richting Kruiningen voor den Inkel, in het oude veerhaven gat, voor de radarpost bij Waarde. Om een lang verhaal kort te houden: ’t was nog niet veel. De teller bleef na een lange dag staan op 11 visjes waarvan twee mooie zeebaarzen en een aantal maatse botten en scharren. Ach ja… iets is beter dan niets.

Pinguin