top dag

Wat een top dag gister.
Als groepje van 6 man van de Haarlemse visvereniging afdeling zeevissen stapte we op schipper Wim.
Even kennis maken een bakkie koffie en daar gingen we.
Daar het clubje nog in oprichting is was het onderling ook even kennis maken.
net buiten de pieren was enige actie van wat meeuwen dus even geprobeerd maar leverde niet op, dus maar meteen door naar een wrak.
Daar werd leuk gevangen, een paar gulletjes en grote steenbolken.
Ook een mooie grote gul kwam aan boord.
De koelboxen liepen aardig vol. Het weer was prachtig, een beetje bewolkt en niet al te warm en een vlakke zee. Regelmatig zagen we bruinvissen, en een paar Jan van Gents kwam even kijken en pakte vlak bij de boot een terug gezet bolkje. Wat is dat prachtig zo’n vogel te zien duiken.
Even naar een ander wrak gevaren om te kijken of daar nog iets anders zat , en ja een heek (mooie maar) een rode poon en een pieterman maar niet schokkend veel en we miste nog wat blauwe makrelen.
Dus zette schipper Wim de motor nog maar eens aan om ons ook aan wat makreel te helpen.
Nou dat ging prima na een stukje varen waren ze gevonden en begon het vangen.
Uiteindelijk met een volle koelbox weer richting huis.
Wim bedankt, alles was top geregeld, het was erg gezellig en je weet de vis te vinden en zorgt zo voor een mooie dag voor je gasten. Wat wil een mens nog meer…

Ben

oosterschelde

Gisteren voor het eerst een boot gehuurd bij de fam. Dixhoorn en ook aas besteld. Bij aankomst een duidelijke uitleg over het varen en waar potentiele goede visstekken zijn. Het aas was super vers en de boot schoon en ruim er waren zelfs stoeltjes aanwezig. Bij de boot uitleg over de apparatuur en het bedienen van het anker.
Het was een windstille en zon overgoten dag, de vangst zeewier, krab en makreel. We hebben genoten en gaan dit zeker vaker doen en dan hopelijk met wat meer vangst.

Nico

Noeste arbeid

Vandaag 3-de keer (dit jaar) op de makreel geweest met Piet en Marcel vanuit Neeltje Jans.
Onmiddellijk doorgevaren richting de Thorntonbank, deze keer was het zelfs moeilijk op diep water, dat zijn we niet meer gewoon…

Dankzij de goodwill van schipper Piet heeft evenwel iedereen zijn portie makreel gevangen. Niet allemaal even groot, maar het lijkt me onmogelijk om ook de lengte van de makreel vooraf te bepalen.

Resumerend: bedankt Piet, je deed de wrakken aan om ons toch wat vis(genot) te schenken, het urenlang precisievaren op en rond het succesrijke wrak resulteerde in het feit dat iedereen makreel ving, zelfs meerdere pollakken kwamen daardoor naar boven. M’n franstalige visbuur merkte ook op dat je méér dan je best deed aangezien we verder en langer dan voorzien van deze prachtige zomerdag konden genieten.
En natuurlijk ook dank aan Marcel, altijd rots in de branding op het dek, altijd hulpvaardig en geduldig!

Madness

Oosterschelde

Gisteren (dinsdag) met 5 man dag gevist op Oosterschelde. Boot gehuurd en aas gekocht bij Dixhoorn in Yerseke.
Bijna windstil en hele dag zon.
Laagwater om 11uur. Veel stroming en erg veel wier aan de lijnen.
Vangsten: 19 zeebaarzen (alles ondermaats), 2 rode ponen, stuk of 15 makrelen en 2 haaien. De ene haai kregen we in de boot en was 1,05m. De andere kregen we niet aan boord en leek iets kleiner.

Jack

Opstapdagen Met het M.P.S. Beatrix2

Beste dames en heren vissers ; Ook wel eens een haai willen vangen die kans bestaat echt super leuk, voor jong en oud ! a.s. zaterdag 8 aug. en zondag 9 aug. kunt u nog opstappen met de Beatrix 2 op de Oosterschelde van uit Yerseke.
Contact: info@sportvisserijbeatrix.nl of Tel. 06-22476960

sportvisseriijbeatrix

Knoerten van makrelen!

Gisteren weer uitgevaren met schipper Piet en Marcel op de makreel.

Na het verlaten van de Roompotsluis werden schoorvoetend enkele haltes gedaan op ondiep water, zonder resultaat. Zoals gewoonlijk verspilde vakman Piet hier niet veel tijd aan en voeren we door naar dieper water waar we makrelen vingen die ik zelden gezien heb. Joekels van tegen de 40 cm. kwamen vlot binnen. Mijn grootste gevangen exemplaar mat 38 cm. en woog schoongemaakt 497 gr. (!).

Na een poos had iedereen de kans gehad om ruimschoots voldoende makreel binnen te halen en voeren we op een kalme zee met een stralende zon voldaan binnen.

Alweer een topdag, waarbij ondergetekende tevreden was dat er toch weer enkele vissers bekeerd zijn tot meer weidelijk vissen, namelijk de vangst doden als die aan boord komt! Als alle vissers nu ook ijsblokken meenemen wordt de buit ook nà de vangst gerespecteerd, ook al om je eigen gezondheid niet te vergeten als je je vers gevangen vis gaat verorberen…

Madness

Madness

Vissen

zaterdag op makreel, was hard werken voor een maaltje makreeltjes want ze zijn erg klein heb er ook veel terug gezet maar toch nog een leuk maaltje voor de rookton toni heeft zijn uiterste best gedaan om ze zonder meeuwen weten te vinden bedank toni en tot de volgende

A.T.

Opstapdagen M.P.S. Beatrix 2 op de Oosterschelde

Beste dames en heren vissers a.s. zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus is er nog ruim voldoende plaats om op te stappen met het M.P.S Beatrix 2 van uit Yerseke op de Oosterschelde.
Vangst bestaat uit steenbolk en veel kleine wijting ook word er geregeld een haai en een rog gevangen!

Contact. Tel. 06-22476960 of info@sportvisserijbeatrix.nl

sportvisserij Beatrix

Altijd de moeite!

Gisteren uit vissen geweest

Je hebt na verloop van tijd als bootvisser zo je favoriete opstapplaats, je favoriete boot. Zo belandde ik gisteren op xxx. Deze rederij heeft volgens mij als filosofie dat je klanten moet verdienen en niet ronselen. Allemaal rechttoe rechtaan, in orde dus.

Het was een woelige zee die ons opwachtte eens we de Roopmotsluis verlaten hadden, als je het weerbericht gemist had dit kon je al raden door de afwezige kleine visboten die te bespeuren waren in en rond de sluis.
Een groep Duitsers was overenthousiast en dacht de wilde baren beter te kunnen trotseren met bakken bier. Helaas, a lot of casualties was het resultaat. Voor de schaarse alerte vissers waren er echter mogelijkheden, dit werd al gauw bevestigd door de vangst van enkele zeebaarzen die toehapten in de veren die bestemd waren voor makreel. En makrelen zagen we, vooral flinke horsmakrelen met nu en dan mooie blauwe makreel.
Al bij al een moeilijke visserij dus, maar voor de voorbereide visser die daadwerkelijk ook om te vissen gaat was dit een mooie dag. Ikzelf ving 42 horsmakrelen (de kleintjes die teruggezet werden niet meegerekend), 16 maatse blauwe makrelen en 3 zeebaarzen waarvan 1 flink aan de maat.

Al bij al een mooie dag die mogelijk werd gemaakt door regelmatig voedsel nuttigen i.p.v. alcohol. En natuurlijk, last but not least, een schipper die werkelijk alles uit de kast haalt om de vis op te sporen!

Tot de volgende!
P.s: Maal a.u.b. je vis dood vooraleer hem argeloos in een bak te smijten, zoveel meer respectvol naar het gevangen dier toe…

Madness

een dagje op de tong

Even nog een vangstberichtje van vrijdag 17 juli. Met twee vismaten met eigen visboot vanuit Vlissingen richting de Belgische kust op de tong,wat een topdag, maar liefst 72 stuks gevangen waarvan 52 mee naar huis.

fons