Nappstraumen

Hallo allemaal,

Linda, Teun, Maus en ik zijn op dit moment in Nappstraumen, last minute een weekje even wat anders. Uiteraard elke dag in de ochtend en avond een paar uur werken, maar toch ook even een ander uitzicht en een paar uurtjes vissen.

Op de eerste twee dagen veel wind en niet veel gevangen, vandaag konden we ook de zee niet op helaas, dus dan maar naar het zuiden, maar na de zware storm vd afgelopen dagen is de vis even gevlucht, wellicht schuilen voor de storm. Maar we hebben wel wat soorten gevangen en drie zeearenden gezien die naast de boot wat aasvissen kwamen eten, prachtig om te zien. Dus volle zon, geen regen, iets te veel wind, maar toch een prachtige dag.

Raffie

Bericht uit Nappstraumen

Gister van 10:00 tot 13:00 even in het fjord kunnen vissen. Dit was niet echt een succes maar we waren er lekker even uit.

Vandaag (zaterdag) de beste dag kwa weer dus zo vroeg als mocht vertrokken. We mochten in het Zuiden van het fjord vissen. Hier allemaal een leuk aantal vissen kunnen vangen. Hoofdzakelijk kabeljauw tussen de 4 en 6 kg met een paar uitschieters 7 kg+ en 1 van 8,5 kg en 1 van 11 kg. Ook leuke koolvissen gevangen van 5 en 6 kg die veel sport geven. Al met al een mooie dag gehad.

Gerrit Dekker

Havoysund

Hoi allemaal

Na een lange reis zonder problemen zijn we goed aangekomen in havoysund .
Vandaag behoorlijk wat wind. Maar we moesten er toch even uit. Toen de stroming erin kwam vingen we direct 3 heilbotten van 85cm 95cm en 101cm . Dus de dag is weer geslaagd . Hopelijk morgen weer vissen maar hij verspeld veel wind.
Groeten Pieter en Ron

Accommodatie Havoysund >>>

Ron en Pieter

Ons filmpje van A Rorbuer, juli 2020

Hier ons filmpje van A Rorbuer Lofoten waar we 210cm heilbot vangen, dikke kabeljauwen en grote koolvissen !

Uiteraard wéér geboekt bij Cordes Travel

Filmpje >>>

Marijn

Nieuws

Hallo allemaal,

Hier weer even een update, maar eigenlijk zonder groot nieuws.

Afgelopen week hadden we 29 vissers in Nappstraumen gehad en vandaag weer nieuwe groepen in Nappstraumen, Havoysund, Vega en nog een aantal huisjes. Kortom we hebben nog aardig wat groepen in Noorwegen de komende weken. De laatste groep vertrekt 26-10 uit Noorwegen, dus nog een volle bak de komende weken.

Verder nog steeds enorm druk op kantoor elke dag weer nieuwe wijzigingen, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022 en natuurlijk de normale gang van zaken. We krijgen ook heel veel vragen over hoe wij het voor elkaar krijgen om vissers in Noorwegen én IJsland te krijgen, want maandag gaan er ook weer 3 groepen naar IJsland en allemaal netjes volgens de regels en volgens de wet. Vissers vragen zich af waarom hun visreis (zelf geboekt of via een ander reisbureau) geannuleerd is en onze groepen wel mogen reizen.

We hebben zelfs een aantal groepen die nu bij Cordes Travel hebben geboekt omdat hun andere visreis geannuleerd was bij een collega en die groepen toch echt nog wel zin hadden in een visreis dit jaar. Sorry beste vissers, wij geven onze kennis en expertise niet weg, dat is nu Cordes Travel. Ik zie wel eens advertenties van “Wij zijn de grootste, wij zijn de beste, wij hebben de meeste kennis en de meeste ervaring” zelf ben ik geen voorstander om jezelf op de schouder te kloppen, dan vinden mensen je al snel arrogant en zeker als je dan ziet dat een collega zijn groepen wél in Noorwegen en IJsland krijgt. Maar goed zoals gezegd, wij geven onze kennis natuurlijk niet openbaar, ik bedoel een 4-sterrenkok zal ook zijn recept niet delen toch ? Tja en dat kan en zal ons niet altijd in dank afgenomen worden, maar geeft niets, Cordes Travel is Cordes Travel en wij varen onze eigen koers.

Het weer was afgelopen week slecht, veel regen en veel wind, toch hebben de groepen in Nappstraumen allemaal hun vis kunnen vangen en hun 20kg visfilet mee kunnen nemen, vis zit er genoeg in de gebieden, alleen men kan niet altijd naar de stekken waar de hele grote zwemmen. Het is dan een groot voordeel dat je bij Nappstraumen en Havoysund 95% vd tijd gewoon kunt vissen, ook als het weer slecht is.

Verder eigenlijk net zoals altijd alles onder controle en een heel goed gevoel dat we alle groepen van dienst konden zijn, maar we hebben pas écht even rust na 26 oktober als de laatste groep weer veilig in hun thuisland is geland, dan hebben we pas echt even rust. Nou ja rust….. dan gaan we beginnen aan alle formulieren, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022, de Cordes Traveldag en alles weer gereed maken voor 2021. De eerste groepen gaan begin maart naar Noorwegen, dus dat is ook al weer snel, dus echt rust of vakantie is er niet.

Zelf gaan we woensdag nog naar Noorwegen, last minute naar Nappstraumen, vanuit daar gewoon elke dag werken, maar wellicht toch ook even een paar uurtjes vissen en even genieten, al gaat het werk gewoon door en gaat de Ipad mee aan boord. We zijn dus gewoon net zoals anders te bereiken via de e-mail en telefoon, werk gaat voor. We vertrekken de 23-09 tm 30-09-2020.

Raffie, Cordes Travel

Vangsten Havoysund

Geweldig weer hier bijna geen wind en geen regen.
Zaterdag voormiddag 16 heilbotten gevangen waren wel kleiner als donderdag ( 2 van boven de 150) , namiddag kabeljauw gevist verschillende van boven de 110, de grootste 126cm.

Accommodatie Havoysund >>>

Tim

Hulp gevraagd

Hallo allemaal,

Zouden jullie 9 korte vragen willen beantwoorden ?
Je kunt er een mooie Penn molen mee winnen.

Vragenlijst >>>

Raffie, Cordes Travel

Bericht uit Nappstraumen

Hallo Raffie.
Nog even een berichtje uit nappstraumen gisteren een hele leuke dag gehad met veel kabeljouw waaronder een paar net de 10 kg aantikten verder nog wat mooie koolvisen en toch nog weer een heilbot ,totaal deze week toch al 5 heilbotten waar onder 1 van 124 cm John ving er maar liefst 4 te vangen welliswaar allemaal onder de mtr maar toch leuke sportvissen vanochtend was het echt slecht voornamelijk door het weer, vanmiddag zijn we door de wind het water af gegaan. Morgen even afwachten voorspelling ziet er slecht uit .
Gr Albert

Albert

Film van Havoysund

Onze TOP visgids van Havoysund heeft weer een nieuwe film gemaakt, hij gaat solo het water op, wat een visgids ! Een echte top-gozer, een goede vriend en een vismaat.

Film Douglas >>>

Raffie

TOP vangsten Vesteralen

Hallo allemaal,

Dit is als vader toch geweldig om te zien ? Gewoon samen met je kleine zoon en vrouw dikke vissen vangen ! Vissen is in NL en België voornamelijk een vrienden-sport, terwijl dit in Zweden juist een gezinsuitje is. Het hele gezin gaat mee vissen en met z’n allen genieten vd natuur en wat de zee geeft.

Dit zijn de foto’s van vorige week Vesteralen !

Accommodatie Vesteralen >>>

Raffie