Rust zacht Jan-Claus

Rust zacht Jan Claus
In 2003, één van onze eerste “klanten” de “Heineken Boys” en in 2020 zou Jan Claus Janssen nog meegaan naar IJsland. Maar helaas het mocht niet meer zo zijn, een vreselijke ziekte hield het tegen en Jan Claus heeft de strijd verloren.

Met een sigaartje in zijn mond, tuurde altijd over het water en genoot in volle teugen van de natuur. Een hele goede sportvisser, geweldig vriendelijk en een hart van goud. Vriend, we zullen je missen en onze eerste vis die we vangen dragen we op aan jou, vaarwel Jan Claus en dank voor alle leuke jaren.

We condoleren familie en vrienden en wensen iedereen die deze kanjer kende heel veel sterkte.

Raffie en Linda

Enorme aantallen heilbotten

Enorme aantallen heilbot Havoysund

Als je aantallen heilbot wil vangen is Havoysund de beste stek, we hebben groepen gehad die meer dan 40 heilbotten in één week vingen, met 2 man op de boot. Tijdens ons laatste Penn Havoysund Festival vingen we met z’n allen 218 heilbotten. De grote monsters zwemmen meer bij A Rorbuer, maar de aantallen bij Havoysund.

Het weer is goed en visgidsen Jorgen en Douglas zijn volop met de Noorse en Deense groepen onderweg en met succes, de vangsten zijn super en de heilbotten niet meer te tellen, dus hier dan alleen de grootste 133, 135, 2x 139, 3x 140, 2x 143, 144, 146 en 170cm en al deze grote heilbotten zwemmen allemaal weer. Heilbotten boven de 130cm worden niet aan boord getrokken en worden naast de boot gemeten en onthaakt.

Wil je nu ook eens naar Havoysund, boek dan snel voor 2021 of 2022. Ben je onervaren, nog nooit in Noorwegen geweest om te vissen ga dan mee met het Penn Havoysund Festival in september 2021. Maar ook als het je leuk lijkt om met alleen maar NL-ers en Belgen op pad te gaan, dus een hele leuke en gezellige groepen vissers die allemaal dezelfde taal spreken en waar wij (Linda en Raffie) zelf ook de hele week bij zijn, ben je ook welkom.

Wij en 2 of 3 visgidsen begeleiden deze groepsreizen (Festivals) en daardoor kun je heel veel leren en maakt iedereen evenveel kans op een droomvis. Geen geheime stekken, technieken of kunstaas, we delen alles met elkaar en maken er een topweek van !

Accommodatie Havoysund >>>

Penn Festival groepsreis >>>

Raffie, Cordes Travel visreizen

Nieuwe visgids-boot Havoysund

Nieuwe Guideboat/Visgidsboot Havoysund

Daar is ie dan de 2x 200pk guideboat (visgids-boot) van Havoysund. Groepen die de hele week een visgids wensen kunnen deze boot huren mét ook de hele week de visgids aan boord. Daar het enorm populair is moet je wel 12-14 maanden voor vertrek boeken. Ideaal een visgids die de hele week vaart en de boot stil houdt en de hele week tips en advies geeft over de visserij. Wat een beest die boot 28ft met 2x 200pk, echt waanzinnig !! Uiteraard bij Cordes Travel visreizen.

Informatie visgids aan boord >>>

Raffie, Cordes Travel

Dagje met de visgids

Vandaag is Calle, de visgids van Nappstraumen een dagje op pad geweest met een groepje Noren, gewoon maar 1 dagje, daar de toeristen pas vanaf 15 juli het land in mogen. Gewoon een kleine 15 minuten varen en dan al hele leuke vissen vangen met de familie. Dat is het voordeel van Nappstraumen, je hoeft niet ver te varen om al hele leuke vissen te vangen en ook met wind kun je gewoon vissen. Normaal zou hij met oa onze groepen op pad gaan, maar met de Corona liep dit even anders. Wat is er nu mooier om met pappa, mamma en de kids een dagje te gaan vissen en grote vissen te vangen.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Raffie, Cordes Travel visreizen

Dikke kabeljauw IJsland

IJsland in volle gang !

Dikke kabeljauwen tot wel 23kg en 130cm en grote koolvissen rond de meter en soms zelfs 110cm, ook flink veel zeewolven, al loopt het zeewolf-seizoen langzaam ten einde. Het weer is prachtig, weinig wind, volle zon en rond de 20gr ideaal visweer en er wordt dus heel veel kabeljauw gevangen, een meterkabeljauw is geen uitzondering !

Wil je ook naar IJsland in 2021, wees er dan op tijd bij er is nog maar heel weinig beschikbaar en weet dat de 10 daagse visreis naar IJsland met 9 volle dagen vissen is en je geen 2-3 dagen in een hotel ver buiten de stad zit. 9 volle dagen vissen in IJsland voor de prijs van 1 week !

Zie hier alle huisjes en alle prijzen >>>

Cordes Travel

Mooie vissen IJsland

Hallo allemaal,

Visgids Henri is weer met een groep op pad gegaan, deze keer voor de koolvis en de zeewolf en met succes. Het weer is er prachtig, weinig wind en volle zon.

Accommodaties in IJsland en prijzen >>>

Cordes Travel visreizen

212cm heilbot A Rorbuer

212 cm heilbot A Rorbuer Lofoten 🇳🇴

De reisbranche heeft het zwaar gehad, dus een beetje extra reclame kunnen we wel gebruiken, tja en welke betere reclame voor je accommodaties kun je hebben als er gewoon MEGA HEILBOTTEN worden gevangen ? Als jullie ons nu ook een beetje willen helpen, deel dit bericht op je FB en met al je vrienden.

Zoals gezegd wederom dikke reclame voor het beste visgebied in Noorwegen, A Rorbuer Lofoten op maar 1u varen van Nappstraumen, ons andere Camp op de Lofoten. Beide Camps behoren tot onze top-accommodaties in Noorwegen, zonder twijfel, samen met Havoysund en Vesteralen.

Onze visgidsen Alex en Andre, die ook beide aanwezig waren op onze Cordes Traveldag om onze gasten te helpen met tips, technieken, kennis en materialen, konden na maanden eindelijk weer op pad met sportvissers, deze groep kwam uit Denemarken. Deze Denen komen maar voor één ding en dat is grote grote heilbot, dat is hun enigste doel, dus wordt er ook gericht op deze monsters gevist. Nu de makrelen ook volop aanwezig zijn op de Lofoten, volgen de grote heilbotten snel.

Alex en Andre helpen de mannen op weg, geven hun tips en varen 1 dag gratis met hun mee, bij deze Camps gaat de visgids (indien gewenst) gratis 1 dag mee aan boord, ideaal om veel te leren. Met de snelle 23.5ft boten met 150pk is men snel op de stekken en kan er gevist worden met minimaal 40/00 gevlochten lijn en als dood aas makreel en koolvis.

Resultaat met 5 man, 152, 158, 176, 196 en 212 cm heilbot en nog een paar kleinere die men lekker gegeten heeft, alle andere heilbotten zwemmen uiteraard weer, er worden geen heilbotten boven de 130cm aan boord getrokken. Beetje zuur is wel dat er naast de boot nog 1 heilbot van 2m+ verspeeld werd naast de boot, maar dat hoort er ook bij. 212cm (+/- 130kg) is hoe dan ook een feit.

Maar het feit is er, de eerste 2m+ heilbot bij A Rorbuer is gevangen en dat bij de eerste groep op het Camp, tja als je dan praat over een top-visgebied, top-visboten dan past dit 1 op 1 bij Cordes Travel. Meer informatie en prijzen op de website, of mail even.
Enne niet vergeten te liken en te delen he ?

De accommodatie:  A Rorbuer >>>

Cordes Travel

Havoysund van start

Havoysund ook van start

Eindelijk ook bij Havoysund weer vissers (uit Noorwegen) aan het vissen, na maanden geen groepen kon Douglas eindelijk weer als visgids aan het werk. Het weer in Havoysund (noord Noorwegen) is niet best op dit moment, veel wind en regen en afgelopen vrijdag kon men een hele dag niet vissen. Zaterdag ging iets beter en zondag was het weer goed te doen, maar volgende week zitten er ook weer dagen met veel wind bij.

Veel vissers denken dat men het mooiste weer in mei, juni en juli heeft, maar je ziet dat het ook in de “zomer- maanden slecht weer kan zijn. Dus het weer in Noorwegen weet je nooit en de wind kun je in elke maand treffen.

Terug naar het vissen, er werd heel veel kabeljauw gevangen, zwaarste rond de 17kg, de heilbot liet het een beetje afweten, te weinig stroming, daar was de grootste dan ook maar 110cm en een paar van rond de meter.

Maar men kon weer vissen, de groepen zijn er weer, dus langzaam aan gaat alles weer normaal worden. Dat merken we op kantoor ook, volop aanvragen en boekingen, gisteren 7 boekingen voor IJsland, Noorwegen en Canada, dus lekker bezig.

Maar we zien ook veel problemen, groepen die soms echt in de problemen zitten en ons bellen daar ze geen andere uitweg meer weten, gaat dan om huiseigenaren die geen gehoor geven aan e-mails en telefoontjes en waar alles al wel betaald is, maatschappijen die geen voucher geven of niet om willen boeken, huiseigenaren die de groep pas een reis in 2022 of 2023 aanbied en heel veel andere problemen.

Wij kunnen helaas niets voor ze betekenen en al zeker niet bemiddelen, zij hebben niet via ons geboekt, wilde alles zelf doen en zelf regelen. Het is dan voor ons onmogelijk om ons daar in te mengen in deze situaties als reisbureau, wij hebben de boekingen niet gedaan, dat heeft men zelf gedaan en kunnen ons er dan moeilijk mee bemoeien. Triest om te zien hoe men dan vaak behandeld wordt bij een huiseigenaar. Ze hebben wel aangegeven nooit meer zelf iets te boeken en dat een reisbureau dan toch echt wel zijn voordelen heeft en dat hebben we de laatste maanden wel bewezen en onze klanten zijn allemaal enorm blij geweest met onze hulp en inzet, we hebben ze veel werk, stress en zorgen uit handen genomen. Maar goed dat even ter zijde….

Havoysund >>>

Raffie

Mooie vangsten Nappstraumen

Hallo allemaal,

Jullie hebben het vast allemaal al wel gezien, na IJsland opent nu ook Noorwegen de grenzen en zijn de toeristen vanaf 15 juli weer welkom. YES !! daar zaten we op te wachten de vangsten in Noorwegen zijn top, goed weer, weinig wind en zon. Nappstraumen gaat top !

Mooie vangsten Nappstraumen !
Lekker, weer een groep uit Noorwegen wezen vissen bij Nappstraumen en met succes. Kabeljauw tot 15kg, koolvissen tot 12kg en een aantal heilbotten van rond de meter, grootste heilbot was 183cm en zwemt uiteraard weer ! Boek voor dit jaar nog een visreis naar Nappstraumen of A Rorbuer of boek voor 2021, want die loopt ook al aardig vol.

Nappstraumen >>>

Cordes Travel

Mooie vangsten Lofoten

Prachtige vissen bij Nappstraumen een groep Noren was met de visgids op pad en hebben weer top gevangen bij Nappstraumen. De vis zit er wel, nu de toeristen uit andere landen nog. Alle vissen gevangen op nog geen 20 min. varen vd accommodatie. Grootste heilbot 122cm, zwaarste kabeljauw 18kg en zwaarste koolvis 14kg en dan een paar dikke schollen rond de 55cm op 5 min. varen vh Camp.

Accommodatie op 5 min. vh vliegveld, transfer, 4 slaapkamers per huisje en 1 dag gratis visgids aan boord. Ter plaatse kan men hengels en pakken huren.

Ook wij hebben weer vreselijke zin om weer te vissen in Noorwegen, het weer is prachtig, 24u per dag licht en weinig wind en wij zitten met z’n allen thuis 😢

Nappstraumen >>>

Raffie