bottenbal

Een beetje laat maar beter dan helemaal niet, Dinsdag 20 oktober gevist bij zurich in de bocht bij de parkeerplaats. Bij opkomend water in 6 uur tijd 38 botten bij sterke stroming. De zaterdag daarop zelfde plek bij opkomend water maar16 botten in 4,5 uur tijd.bij zwakke stroming. Conclusie beter spring tij dan dood tij.

appie

Vissessie Belgische kust…. grootste flop ooit!

Hallo,

Zaterdag tijdens aankoop van klein materiaal in de lokale hengelsportzaak ontstond een discussie omtrent de mogelijkheid tot vissen voor Belgen aan de Nederlandse kust. Volgens sommigen was er een verbod van kracht en opzoekwerk op de website van de federale overheid bevestigde dit idd… een daguitstap naar Nederland is niet meer mogelijk voor Belgen blijkbaar owv corona-verspreiding. In kader van zeevissen een ronduit gigantisch belachelijke maatregel uiteraard, en ik vraag me af waarom we in dit tijdperk eigenlijk nog over “EU” praten…da’s al even belachelijk. Kortom, om miserie te vermijden geopteerd voor een visdag aan de Belgische kust. Een kameraad had tijdens de zomermaanden al een aantal keren aan Raversijde gevist, en opzoekwerk op internet bevestigde idd dat dit een van de betere stekken zou zijn. Verder opzoekwerk qua waterdieptes duidde erop dat ik zeker ni al te veel moest voorstellen van de vangsten… voor de Belgische kust heb je amper een respectabele waterdiepte (schar en wijting hebben naar mijn eigen ervaring toch wel wat waterdiepte nodig). Zondag richting Raversijde dus, en gestart op een golfbreker een drietal uren voor laagtij. Op nabijliggende golfbrekers waren er ook vissers, dus ok er zal wel hier en daar een visje uitkomen zeker? Schar-en wijtingseizoen kan ni missen denk je dan, toch had ik mijn barometer op 2 a 3 visjes gezet. Welnu, die barometer was zelfs niet negatief genoeg… met twee man en vier hengels een vijftal uren op de golfbreker gevist (3u afgaand, 2u opkomend). Resultaat: NUL komma NUL, elk 1 aanbeetje gehad en dat was het… en dat in het schar-wijtingseizoen wanneer er grote scholen vis voor de kust zitten??? Blijkbaar niet voor de Belgische kust. Op die 25 jaren die ik vrij fanatiek aan zee vis heb ik zo’n scenario in deze periode van’t jaar nog nooit meegemaakt… ok was doodtij, en we hebben noodgedwongen met diepvriestappen gevist… maar als je op’t eind van zo’n golfbreker een krachtige worp doet en uitrekent hoeveel meter je dan van de laagwaterlijn komt, dan ligt je lijn op pakweg 200m in zee…pure waanzin dat er dan zelfs nog geen postzegelscharretje uitkomt. Kortom, pure armoede aan de Belgische kust zeg ik dan (heb op zeevisland vangsten van voorgaande jaren tijdens dezelfde periode aan de Walcherse stranden nog eens geraadpleegd…tsja).

Greetz,

Tim

Strand Monster

26/10 poging gewaagd bij monster een zeebaarsje te pakken met steekzagers en flinke haken. Lekker gevist, veel dikke botten gepakt maar geen baars. Geen vuil in het water.

marcel groenewoud

Cadzand

16 wijtingen waarvan 3 voor de pan
De rest zwemt weer

Albert

IJmuiden kop van haven

24 okt Smorgens om half6 vertrokken uit Utrecht samen met me zoon van 13 die het vissen wil ondekken.
Aangekomen spullen uit laden en de eerste hengel lag er net in 2e nog niet klaar en de eerste wijting melde zich al vanaf dat moment weinig rust gehad constant pieren rijgen en vis onthaken om 1uur vertrokken door de wind.
met op de teller 15 vissen 2 zeebaars en 1schar en 12 wijting zeer geslaagde dag gehad.

Michel

Botten

vandaag, zondag 25-9 gevist tussen Harlingen en Zurich. Eerst aas gehaald in Zurich en daarna door naar de dijk. Er waren al aardig wat vissers toen ik om 13.15 uur aankwam. Als aas had ik gewone zagers en Chinese zagers. Ik heb geen verschil kunnen vinden welke nu het beste was. Gestart om 13.30 uur en gestopt 1 uur na hoog water. In 3,5 uur had ik 18 botten en botjes. De twee kleinste zijn terug de overige waren allemaal boven de 30 cm waarvan er twee van 39 cm. . Kortom geen slechte middag. Veel gezond vis plezier.

groet, Jan

J.

cadzand

zaterdag 11 u ,eerst prachtig aas opgehaald bij sjaak van de zeebaars waarvoor dank , gevist aan de radartoren tot 17 u lw om 14.35
vangst barslecht 11 wijting waarvan 8 maatse 2 scharretjes hand groot deze zwemmen weer samen met de 3 kleine wijtings , hopelijk volgende keer beter

karl

Europoort

Deze week vrij gehad en zo tijd genoeg om een aantal keer op de zeebaars te gaan.
1,5 kilo steekzagers geregeld en gaan.
2 keer op t strand en 2 maal met de dobber.
Dinsdag tijdens hoog op de mv2 veel scholen baarjes en af en toe een maatse .
Donderdag weer voor hoog en dit maal 3 maats en voor de rest niets .
Maar mn zoon had er 1 van 80 !!
Na een strijd van 10 min lag hij op het strand.
Na de foto twijfel mee of terug .
Maar we hadden er 2 maats om mee te nemen , dus terug het water in .
Daarna nog even met de dobber in de haven .
Dit is erg leuk om je lampje (dobber)weg te zien schieten als deze gepakt Word door een baars.
Hier ook veel scholen baarjes.
2 keer gezien dat andere vissers niet kijken naar de maat van de vis en gelijk in de tas gooien.
Ik heb ze aangegeven dat de minimum maat 42 cm is maar dan krijg je als antwoord ja is goed.
Binnenkort maar weer op de winter vis.

Gr Jan

Jan

Noordpier

Vrijdagavond van 17:30 tot 21:00 op de noordpier gevist op 1800 meter. Om 21:30 hoog water, vanaf een uur of 19:00 toen het donker werd regelmatig een schar gevangen, soms een doublet. Om 21:00 stond de teller op 12, lekker uitgewaaid, gevist met gezouten pieren.

Bert

Bert

Hengel vergeten

Woensdag 21e gevist
Met harde wind 1 hengel apart gelegd, door haast vergeten
Fish-Xpro zonder molen

Teus