Slikzagertjes.

Net terug van 2 uurtjes vissen vanaf het Noordwijkse strand, een handje slikzagertjes was mijn aas. Met 2 hengels viste ik deze 2 uurtjes waarvan 1 hengel met een tuigje van een 2 haaks wapperlijntje , en de andere hengel met mijn botlepel. Het viel nog niet eens mee om de kleine slikzagertjes op de haken te krijgen. De vangst was deze keer 1 botje van 18 cm ( op de wapperlijn) . Opvallend vond ik dat de slikzagertjes snel van de haken ( maatje 8) af gingen, na ong. 7 minuten reeds. Volgende keer maar weer lekker gaan vissen met goed aas , pieren.

Groetjes Sjaak van der Poel senior.

Sjaak van der poel senior.

Wijk aan zee noordpier

Prachtige middag en avond. Om vier uur in de middag de noordpier op. Om de 30 meter vissers. Aardig druk. Er werd zeer slecht gevangen. Vijf uur hoog water. Gelijk na uitgooien beet. Mooie dikke scharren vol kuit. Uiteindelijk 35 mee genomen. Gestopt omdat de pieren op waren.

Henk

Wijting

Vannacht gevist op de Zuiderpier van Scheveningen

14 Wijting allemaal super dik.

Prem Marhe

Ochtendsessie aan Zee

Vanochtend 6:00 de wekker gezet, om 7:00 met de visspullen het strand op. Bestemming: De Banjaard. Op een boogscheut van het bungalowpark waarin we dit weekend met de familie verblijven. Rond 7:30 vollop aan het vissen, nergens iemand te bekennen. Wanneer bij dageraad enkele andere vissers toekomen voor het eerst wat actie in de top van mijn hengel: een mooie schar. Het volgende halfuur vang ik nog twee scharren met afgaand water. Na bijna twee uur geen beet meer, plots toch op een kwartiertje tijd nog twee scharren bijgevangen. Dit terwijl de familie net voorbijliep tijdens hun ochtendwandeling. De kinderen hadden er hun plezier mee en voor mijzelf was het al bij al toch een geslaagd visuitje onder een stralend zonnetje. De 5 scharretjes zwemmen ondertussen in de boter, njam njam…

Gaston Van de Kouter

vlissingen

zondag 26 .
ik had vandaag een lekker dag om te gaan vissen bij vlissingen
eerst alles klaar gezet wat ik mee moest nemen dus vroeg uit de veren
het was lekker rustig dus met al weer op me plekje waar ik vorig week meer
ving dan nu tegen vijf voor half negen beet een wijting terug de anders was ook klaar
en die begon ook te klapperen een schar later weer een meutje
toen kwam er iets na boven wat ik niet weet wat het is voor vis nooit gezien.
misschien vertellen ze me oke ik heb ook me maat gezien van vorig gezien.
ff babbelen en lachen dus later kwam er een engels man bij me staan die
ik mee heeft geholpen tot een uur of half drie en voer gegeven was hij blij mee
er kwam zoveel stroming na binnen dat de beten niet zichtbaar baas
ben gestopt 4 schar 1 wijting een meutje en die vis?
afzender jan de strandjutter.

jan

avond-tij

Hallo,

Zaterdagavond richting Zoutelande getogen. Gestart omstreeks 17u, met een koude mist in’t gezicht…niet echt comfortabel vissen, weinig visvolk op de stranden dus (enkel in het vak naast mij stonden nog een aantal die hard fans). Eerste worp leverde gelijk een bot op, de volgende worpen waren het volgende uur slechts met mondjesmaat succesvol. Een half uur voor laagtij kwam er ineens leven in de brouwerij, en vooral opkomende tij bracht resultaat. Die ijzige mist begint op den duur wel door merg en been te gaan, dus omstreeks 22u een uur vroeger dan gepland gestopt (eigenlijk beetje jammer want de laatste 2 worpen leverden beide tripletten op). Opvallend was dat de scharren bij momenten zeer mooie aanbeten gaven. Uiteindelijk resultaat: 21 scharren en 1 bot mee voor consumptie, 7 meuntjes,1 postzegelscharretje en 3 groene scharren terug.

Greetz,

Tim

Scheveningen

Gisteren gevist op Scheveningen uur of 5:30 zat me hengels al in het water deze week gelukkig weinig last van wijting het begon met schar hele dag ging het zo door tussen door dikke wijtingen als bij vangst.. collega had nog een dikke tong er bij. Gul had geen trek dit week..Het was best fris ma lekker dag weer achter de rug tot de volgende keer ma.

Murat

Wijk aan zee

Gisteravond naar de noodpier van IJmuiden gegaan om.schar te vissen.
Alleen gezouten aas mee.
Gevist van 21.00 tot 00.30
De schar is er nog volop
Variërende van klein tot groot.
De 20 grootste mee

Remco

Naar de lange palen

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren om te gaan vissen op een Schouwse Strand Stek waar ik zeker 10 jaar lang niet geweest was. Iets over achtten stond ik al boven aan de trap der 1000 zuchten even uit te blazen, daarna de trap af voor een pittige wandeling naar de lange palen. De ochtendgymastiek had ik al weer te pakken en ook de sportschool weer uitgespaard deze week. In de aasbox nog een klein krantje pieren en wat diverse aasjes uit de vriezer. Deze keer niet gepeuterd maar alleen op afstand gevist, met in totaal vier verschillende onderlijnen op verschillende afstanden en loodvrije gewichten. Laagwater was rond half negen, dus alleen met opkomend gevist. Bij sommige draaien alle haken leeg, bij anderen bleef het aas onaangeroerd. De ene keer 3 haken met 3 brokkelsterren de andere keer weer geen enkele brokkelster. Natuurlijk kwam Leo, de Seer Sielige Schouwse Seehond ook weer kijken. De hele visvangst met 2 hengels en 2,5 uur netto vistijd bestond uit 1 stuks wijting met anorexia, dus nog zeker geen vetpot. Vreemde visserij dus op een oude stek, komende zomer nog maar eens proberen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

Waterweg Rozenburg

Zaterdagmiddag.
We gaan vissen. Samen met men oom Kees veerman pieren halen. Super aas!! Bestemming waterweg achter het informatiecentrum . Daar aangekomen stonden er al wat mannen te vissen. Wat gevangen heren? Ondermaatse wijtingen. Veul te klein. Met goede moed liepen we verder naar onze stek. Daar aangekomen hengels optuigen en vissen maar. Het duurde niet lang of ik ving een klein zeebaarsje. Bij oom Kees bleef het nog even rustig. Die trok maar een biertje open. Kwartier later kreeg ik weer goed beet. Wijtingen. 1 maatse en 1 voor terug in de waterweg. Daarna kreeg Kees ook lekker beet en ving wijting. Veel ondermaats. Vervolgens vingen we een hoop steenbolken en verder nog wat ondermaatse wijting en waterweg krab. Uiteindelijk had ik 15 visjes en oom Kees 11 visjes. Gevist van 2 uur voor hw tot 2 uur na hw. Het was al met al een hele leuke vismiddag/avond. Genieten . Groetjes pieterjan

Pieter Jan vink