kop noordpier ijmuiden

2 man vanmorgen van 5-10 uur gevist aan de kop. We hebben in totaal 2 zeebaarzen gevangen. ze waren tussen 48-52cm groot. Een gevangen met een wulk aan de bodem en die andere aan een makreel paternoster. ga zo een lotto halen)
zag een man in de laatste bocht een zeebaars van 73cm vangen en nog een ander een kleintje.

chin

zuidpier IJmuiden

Afgelopen weekend even langs de kop van de zuidpier gevaren en zag dat de kop (laatste 50 meter) ook in het weekend dicht is!,
Wel zeebaars zien vangen oa van de bootjes die langs de pier dobberen maar ook een mooie meer aan het begin van de pier. Maar het is niet wild……

Ben

Baarsjes

Paar keer met een licht spinstokje met piertjes baarsjes gaan tikken.
Had er iedere keer wel een stuk of 30 a 40.
Helaas was de grootste maximaal 35 cm dus alles zwemt weer.
Geen idee waar de maatse baarzen zich momenteel bevinden op de Westerschelde. Ik krijg ze de laatste 3 weken met kunstaas ook niet meer te pakken.
Ze zijn hopelijk niet allemaal in staand wand gezwommen zoals nu ook al een tijdje voor de blokken van Breskens staat. Spijtig dat dat allemaal zomaar kan.

Mark

staketsel niewpoort

wezen makrelen 2 kleine makrelen waren maar 15 cm verder nieks zien vangen

riks

avondje domburg

vrijdag 07-08. laag water bij domburg om 23:30. en geen wind, eindelijk weer eens proberen op de tong.
ik moest even wachten tot de kinderen naar bed waren en dan maar snel aan het ritje beginnen vanuit bergen op zoom naar domburg.
tegen 22:00 gingen de wapperlijnen pas het water in met pieren.
eerste worp leverde vrij kale haken op ( krabben aardig actief)
tweede worp kwam er een mooie rammel en na even gewacht te hebben kwam de eerste scheefsmoel het strand op, geen joekel maar mooi aan de maat.
twee worpen later met iets vaker beaasd te hebben was het weer raak, wederom een maatse tong.
vervolgens gebeurde er een uur niet, behalve grote trossen wier.
verweg kort bij het was even een drama.
toch maar weer eens proberen zo ver mogelijk te lopen en helemaal een eind te knallen, dit resulteerde binnen 5 minuten in een wel hele mooie rammel die door bleef gaan. en zo kwam er een doublet maatse tongen de kant op.
vervolgens weer een uur zonder tikje, mooi geweest en naar huis rond 01:30

jeff waleboer

Doe ook eens een berichtje.

Gisterenavond iets anders te doen dan vissen. Maar toevallig kwam ik gisterenavond nog eventjes in Westkapelle.Dus even op de dijk kijken.Vol met lichtjes dus veel vissers. Maar helaas geen berichten op Zeevisland. Jammer, ik weet dat niet iedereen zijn vangstbericht wil delen, maar sommigen wel. Dus trek de stoute schoenen aan en stuur af en toe een berichtje, Je vindt het lezen tóch ook leuk?☺Hopen dat ik jullie berichtjes binnenkort bij Zeevisland zie, Gr.Jan B

Jan.B

Nachtvissen vlaardingen

Samen met mijn vrouw wezen vissen in vlaardingen. Was erg warm veel krab maar toch nog 1 baarsje 3 botjes en 3 maatse tongen gevangen. Gr en hoop iedereen een goede vangst toe.

Mike

Zuidpier IJmuiden kop

Afgelopen weken diverse malen op de zuidpier geweest. Veelal eind van de dag tot in de nachten en in de ochtenden tot in de middag.

Er werd her en der makreel
gevangen, sommige dagen werd er ouderwets veel gevangen.

Voor de zeebaars ben ik richting de kop gefietst met me vouwfietsje. Daar werden door ondergetekende en de vaste vissers goede maatse zeebaarzen gevangen. Veelal vanaf 50 cm tot zelfs ver in de 60 cm.

Het blijkt een publiek geheim te zijn want ik kreeg te horen dat de vaste vissers op de zuidpier geen vangstberichten plaatsen en dat niet willen en andere verbieden omdat er nogal veel zeebaars gevangen wordt.
De pier is van iedereen en niemand zeg ik maar. Wil je zeebaars vangen? Lekker naar de zuidpier (in het weekend of de avond want er is onderhoud overdag).

Bernard

7 aug

Zaterdag van 09:30-15:00 gevist aan het strand bij Vlissingen. Gek genoeg niet erg veel last gehad van de strandgangers. Vangsten: 3 zeebaars(20-30cm) en 1 bot alles ondermaats helaas.

Jan R

6 augustus noord pier wijk aan zee

tijdstip en locatie: donderdag met mijn vader van 04 tot 10 uur in de ochtend gevist aan de kop van de pier
methode: bodem, makreel paternosters en black minnow shads.
vangst: 3 gulletjes met bodem vissen 4-8uur. We hebben geen zeebaars, makreel of hors makreel gevangen tussen 6-10uur.
waargenomen vangsten: 4 mannen voor ons (voor 4uur dus) hadden een grote gul rond 55cm, een grote steenbolk en een kleine gul gevangen.
een man naast mij heeft 2 zeebaarzen tussen 50-70 cm op black minnow rond 7 uur gevangen bij de inkeping aan de kop.

chin