Verlaat bericht

Eerder deze week nog met Hugo naar de Banjaard geweest, kostelijk visweertje dr bij met wind op de kant, en een schitterende zonsondergang. Vangsttechnisch was er niet zo veel te melden, een maatse bot bij de eerste worp, een botje halverwege de sessie en een miniwijting op de laatste draai. Wel vollop activiteiten op het strand, wandelaars, kiters, fietsers, de reddingbrigade was nog aan het spelevaren, en er was nog een fotoshoot van weelderige fotomodellen. Het was toch weer een mooie belevenis ondanks de karige vangerijen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

Weer nop

Gisteren zijn we naar het scheur geweest om half 7 in de avond tot half 2 in de nacht gevist maar helaas heb ik niet een aanbeet gezien mn vismaat en tevens mn chauffeur had een klein palingkie heb wel genoten van het goede weer helaas is het water te bruin en is de tong denk ook op vakantie het was net donker geworden toen riep mn maat rob hier heb je hem aan de vos en inderdaad het waren er nog 2 ook heel mak die beestjes kon ze bijna aaien maar helaas toch nog een leuke avond geweest

Cor de visser

maasvlakte p6

25-7 met 8 visvrienden p6 maasvlakte aangevallen.
8 hengels 4 uur lang afgaand water 12.30 laagste punt gevist van 08.00 t/m 12.00

54 vissen gevangen meeste zeebaars grootste maten waren 2x van 39 rest allemaal tussen 20 en 30 cm.
ook een paar platjes gevangen.
al met al viel het weer niet tegen.
uiteraard zwemt alle vis weer rond.

gr peet

peet

Paling

Vandaag gevist van 06.00 tot 18.00 uur met mijn zwager, op de Sluisjesdijk 1 paling 2 botjes
Gevist met zagers, zoutgehalte is volgens mij te laag.

Teus

mooie dikke zeebaars

Donderdag avond op de pier. Wind harder dan voorspeld en troebel water met klotsende golven aan de buitenkant. Ik dacht dat wordt niets. Goed gekeken naar de meeuwen en visdiefjes. Toen ik die zag duiken , zag ik ook activiteit in het water. Geprobeerd met kunstaas na 20 keer gooien een enorm krachtige aanbeet en de slip begon te lopen. Na mooie dril kon ik en mooie dikke 60 plus baars veilig landen. Een toeschouwer kon zijn ogen niet geloven toen ik hem weer liet zwemmen. Gelukkig zie ik dit steeds meer, zoals ook gisteravond in Hoek van Holland waar alle 60 plus baarsen weer door de vissers zag worden teruggezet. Top. Zo kunnen we nog jaren blijven vissen en af en toe een 42 plusser meenemen voor de pan.
Na deze vangst weer een krachtige aanbeet. De slip bleef maar lopen richting de open zee. Stom dat ik de slip aandraaide en de vis losschoot. De shad kwam in doormidden terug.
Daarna niets meer. Verder niemand zien vangen

Floor

Noordzeekanaal

Vrijdag weer geprobeerd in het NZK.
Om 18.00 begonnen en tijdens het daglicht 3 ondermaatse tongetjes, formaat postzegel en 1 bot onder de maat.
Met het schemeren binnen een uur 3 mooie maatse tongen ( 31,33 en 37 cm) , daarna helemaal niets meer, zelfs geen beet.
Om 00.00 ingepakt en vertrokken.
Gezien de ervaringen van de laatste tijd was dit zeker geen slechte dag.

Gerard

foto’s vangstbericht De Drie Limburgers ( de echte) van vrijdag 23 juli 2021

Hierbij nog enkele foto’s van De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

Vangstbericht De Drie Limburgers ( de echte) van vrijdag 23 juli 2021

Na hele lange tijd ( corona) niet meer aan zee hebben kunnen vissen was er nu dan toch weer eens een mogelijkheid om vanuit Limburg na al dat zoete water hier nu weer het zoute water op te kunnen zoeken.
Na het gebruikelijke bezoekje aan Dixhoorn zijn we neergestreken aan het Nollenstrand.
Ruim voor de 3 uren voor laag waren we aanwezig. Nog enkele badgasten waren in het water dus we hebben een vak gekozen waar we die niet konden hinderen. Weer was prima maar helaas wind van land dus de verwachtingen waren mager. Na enkele botjes kwam er direct na een inworp, nog voordat het aas de bodem had kunnen raken, een geweldige run. Het snoer gierde door de vingers. Toch maar de beugel dicht gedaan en de slip wat losser. Binnen draaien lukte op een gegeven moment niet meer, dan maar pompen en achteruit lopen. ca 40 m voor de kant schoot hij los zonder zich te hebben laten zien, een flinke zeebaars of een haaitje?? Even later weer een flinke run, dit keer een meeuw. Deze hebben we gelukkig zonder schade kunnen bevrijden. Verder nog enkele botjes en een bot voor de pan kunnen vangen en om 23:00 u ingepakt en weer terug naar Limburg.
Blij dat we weer eens zijn kunnen gaan en genoten van zon zee en sensatie. Tot de volgende keer.

De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

Platvis

Gevist tussen Harlingen en Zürich van 7 uur s, morgens tot 1uur s, middags 14 mooie bot en 1 mooie paling die weer zwemt

Wiebe

Platvis

Gevist tussen Harlingen en Zürich van 7 uur s, morgens tot 1uur s, middags 14 mooie bot en 1 mooie paling die weer zwemt

Wiebe