Dikke schar

Zondagochtend, Zoutelande, tussen 07:30 en 11:30 gevist. Laag rond 08:45. Tot laag rustig, een enkel scharretje, maar na laag begon het te lopen. Uiteindelijk 16 mooie scharren meegenomen en minimaal dezelfde hoeveelheid aan kleine scharretjes en wijtinkjes teruggezet. Prachtig weer, weinig wind, heerlijk om weer op het strand te zijn.

Marten

Centrum Zoutelande

Afgelopen vrijdag gevist in het centrum van Zoutelande. Gevist van 17.15 tot ruim half tien , was om 19.50 laagwater . Veel wind recht op de kant vangst 12 schar en 1 wijting, 9schar voor de pan . Matige vangst beter iets dan niets.

Erik Meulmeester

gul

Ben deze winter een paar keer gaan vissen vanaf strand in België.
Veel wijting en wat schar maar allemaal zo klein of toch de meeste.
Ik vraag mij af of er nog wel gul gevangen wordt aan onze stranden want ik lees er heel weinig over.
Is de reden nog steeds overbevissing of heeft het met het klimaat te maken?

johan

Bajaard 25 feb

Alweer een poos niet aan de Banjaard geweest. Niet mjn favo strand om te hengelen, maar toch voor de afwisseling voor gekozen, in de overtuiging dat ik daar niet na elke draai drie mini wijting te leven uit takel…daar doe ik het niet voor.

Het was een prachtige morgen, heerlijk zonnetje, door de duinen uit de wind. Niet verder gekomen dan een paar kleine platjes, allemaal weer terug in het zilte. Maar ook in lijn der verwachting (want Banjaard, wind verkeers en eind feb). Niet gevist is sowieso niet gevangen, tenslotte

Bart

vlissingen

Zo weer een dag om te gaan vissen nu was het lekker weer met af en toe veel wind,
dus eerst het voer opgehaald bij de familie van dixhoorn eerst praten en toen zij hij ik heb iets voor je dat je wat vis gaan vangen en dat was het geval na 9.55 hengel klaar
gezet en daarna met laag water na hoog kreeg ik beet en dat ging tot een uur drie
met de vangst in totaal 16 wijting en 7 schar gestopt rond 15,15 met 7 schar en 1 wijting
mee na huis dus het heeft geholpen ik had nog pieren over maar die
ga de vriezer in misschien voor de volgende keer en nu alles nalopen.

j.m

Natte bende in Dishoek op zaterdag 25 februari

Je kan alle weersvoorspellingen gaan lezen en op basis daarvan besluiten of je al of niet gaat vissen en uiteindelijk blijkt het dan toch weer anders te zijn. Voorspelling wind bf 3 tot 4 zuid werd 2 tot 3 en voorspelling regen van 16.00 tot 18.00 uur en daarna droog werd regen vanaf 17.00 uur en nauwelijks droog. Maar dat ervoeren we pas toen we er stonden. Gevist dus aan een zeer nat strand. En tot onze verbazing stonden er al een paar vissers die zich ook niet lieten wegjagen door al die buien. En die stonden uitgerekend in ons favoriete vak. Maar goed, vakken genoeg en dus maar tegenover de rode boei gaan staan.
Gevist met afgaand tij zo’n beetje tot de kentering, van 17.00 tot 20.30. Over het resultaat kunnen we kort zijn. Weer geen schar (waar zitten die beesten toch) en weer die wijtingen, die steeds kleiner en magerder worden. Uiteindelijk een twintigtal van die scharminkels gevangen en met het vooruitzicht van alleen maar een hoop wijting vangen gestopt met vissen. Moe en met heel veel natte spullen weer huiswaarts gegaan. Op de terugweg nog nagedacht over de visstand aan de Nederlandse kusten en daar werden we niet vrolijk van. Alle vissoorten lijken steeds kleiner te worden en de vangsten eentoniger. Misschien moeten we maar in Noorwegen gaan wonen?
Maar goed, dat weerhoudt er ons niet van om het over een tijd toch maar weer te gaan proberen. Want het blijft een mooie hobby.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Zuudpier Ijmuiden

Mooi weer
Zee redelijk vlak.
Paar uurtjes heerlijk gezeten.
O ja vangsbericht ter info De pan gaat niet voor niks op.

Marco Plug

Zürich za. 17 feb.

Mooi weer en een gunstig tij (laag water om ca. 10 uur). Eerst verse pieren steken op de zandplaat, was nog niet zo makkelijk, de pieren zaten diep, alleen bij de waterlijn waren ze te bereiken. Daarna door het dorp naar het benzinestation en de dijk over om hier te gaan vissen. Zodra het water de onderste stenen begint te raken, kwam de bot ook mee met het opkomende water. Eerste uur na laagwater wat vuil en zo nu en dan een leuke vis. Deze ochtend 9 mooie botten gevangen. Mooi te fileren en met wat kruiden en paneermeel een delicatesse.

Jan út Fryslân

Wenduine

Zaterdagmiddag gevist met hoge verwachtingen maar het was maar zeer pover 3 kleine wijtingen en 1mini schar. Dit was nu de laatste poging deze winter , deze zomer starten we terug met volle moed

Marc

vlissingen

Goede dag weer eens gaan proberen om te gaan vissen bij west kapelle
maar daar was te ruw golven hoog en veel regen dus nu maar vlissingen
daar kun je altijd een visje vangen met de pieren van dixhoorn van prima
kwaliteit dus aan gekomen was er niemand maar wel de wind achter
me dus de auto wat om gedraaid zodat ik er geen last had.
met hoog na laag water maar de vangst was niet zo best,
ik totaal 4 x beet gehad en veel krab dus 2 wijting te klein
terug en later dacht ik ik had een zak vol brood voor me
vrienden en die waren met een ploeg om te gaan eten
dus later ben ik maar gestopt toch wat gevangen en dus
met goede moed na huis gegaan gr

j.m