Hoge luchtdruk

Via een zeer ervaren wedstrijdvisser hoorde ik dat als de luchtdruk hoog is, dat de vissen dan geen trek hebben. De luchtblaas van de vis drukt dan op de maag waardoor ze een vol gevoel hebben en niet gaan eten. Via www.meteo-gouda.nl/verwachting-luchtdruk.html kan je goed zien wat de luchtdruk is en hoe deze de komende week gaat worden door op het pijltje te drukken.

Rob

weinig vis

Op dinsdagmiddag naar de Zuidpier van IJmuiden getrokken, voor de zomervis zoals geep, fint en makreel.
Er waren een aantal vissers met mij, maar de zomervis was er niet.Een enkel botje werd op de kant getrokken.
Geen makrelen scholen gezien richting de avond.
Dus de vangsten waren erg min.Het weer was overigens wel prachtig.

Walter

Zoutelande

Donderdag 11 agustus
Ik heb me broer gevraagd om een keer mee te gaan vissen na lange tijd voor hem . En ja dat vond hij goed maar dan in de avond toe dus op tijd vertrokken aan gekomen was het druk met parkeer plaast zoeken tegen half zeven niks dus maar gratis plek gevonden dus alles mee genomen hup de dijnen in ja maar dit is de laaste keer wat een pad zo stijl na boven ik a zo moei en zeren benen toen we boven waren nog de afdaling door het zand dus we waren op tijd dus gaan proberen met pluggen en later met dobber ik had tot een uur 9 a tien niks meer me broer was in zijn nopjes de eerste makreel van dit jaar en blij heb hem mee geholpen met uit halen dus optijd gestopt afzeder jan_nico.

Jan

Oostende

Vorig weekend gevist de avond van 19.00 tot 24.00 aan Fort Napoleon tussen Oostende en Bredene.
Niks gevangen, maar dan ook niks. Ik heb de indruk dat het alsmaar slechter wordt terwijl vooral zeebaars toch van het warme water houdt omdat kleine visjes en garnalen ook dicht naar de kant gaan. Ik zie ook bijna geen vangstberichten vanuit België en in Nederland is het ook op vele plaatsen weinig. Iemand een idee. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo slecht.

Ruell Johan

Neeltje jans

Na een week vakantie in vrouwenpolder met mijn zoon diverse keren gaan vissen .
Alles geprobeerd met vissen :
Vanaf het strand van breezand en Westkapelle met de strandhengel en steek of kweek zagers aan de haak .
Maar geen vis die erin trapte om te bijten.Wel weer veel groen aan de lijn.
Een aantal keer naar de Neeltje jans aan de binnen of buitenkant .
Gevist met een dobber of kunstaas en hier wel een aantal scholenbaarsjes weten te vangen .
Maar na veel uren smijten zoeken lopen en vastzitten toch allebei een mooie 60+ er weten te vangen.
Deze retour gezet om voor de toekomstige mooie vangsten te zorgen.
Het was een week vissen en maar 2 mooie baarzen weten te vangen.
Toch lekker gevist en zo om ons heen de vangsten te horen waren we niet de enige met ‘slechte’vangsten.

Gr Jan

Jan

Westerschelde

Onze leverancier van zagers, xxx, voorspelde dat het niks zou worden met de zeebaarsvisserij. En als hij al somber is, dan moet het echt niet best zijn. Op onze vertrouwde plek aan de Westerschelde met de dobber bezig geweest. Hopeloze wind op kop zodat de dobber steeds naar de kant dreef, moeilijke visserij. Uiteindelijk twee kleine zeebaarsjes gevangen, niet eens gemeten. Volgende keer beter, wij gaan bewoon door!

Rene

Texel 23-07 t/m 10-08

Afgelopen 2,5 week Texel, iedere dag gevist 1 a 2 tijen aaneengesloten.

Het eiland rond gevist op de meest afgezonderde en onbekende plekken (Nioz-haven, Veerhaven, Haventje van Sil, Haven van Oudeschild, Nioz-fuik, vanaf de strekdammen van paal 12, 15 & de Vuurtoren, strand van paal 20, 20,5, 21 & 28, op de kop van het eiland bij de punt bij de Vuurtoren waar de Noordzee en Waddenzee samen komen en 2x voor de opening van de Slufter) daar zitten plekken bij, waar normaal gesproken nagenoeg 100% vangstgarantie is.

Diverse montages geprobeerd, zowel op verse Zeepieren en Steekzagers van Jan Hot, Dobber als kunstaas… heeft het mij maar liefst 8 dagen geduurd voordat ik mijn allereerste vis(je) van deze vakantie kon landen, op de één na laatste avond mn eerste en enige maatse Zeebaars gevangen.
Naast een stuk of 20 maatse Platvissen (voornamelijk schol) en een paar handen vol aan kleine platjes en Zeebaarsjes was het ronduit dramatisch dit jaar!!!

Waar je vorig jaar in ieder geval nog je vissies wist te pakken ook al waren ze ver onder de maat, had je in ieder geval vis…

Wel weer echt leuke mensen ontmoet met een hele hoop kennis en gedeelde passie voor onze prachtige Hobby.

Ook zéér zeker weer genoten van de geweldige Zonsondergangen, opkomsten en kraakheldere sterrenhemels.
Al dan niet samen met (één van) mijn jongens of Texelse Vis-maatjes, zowel Eilanders als jaarlijks terugkerende toeristen… in September nog een weekend heen en in Oktober een weekje Terschelling, ik hoop dat het dan echt beter is.

Groet Pietertje

Ps voor degene die het leuk vinden maak ik af en toe wat grappige filmpjes op TikTok samen met mijn kinderen mbt het Zeevissen op diverse manieren, ik ben te volgen op Kapitein_Visstick

Pieter

Brouwersdam

Vandaag met een vriend en nog enkele kennissen van hem van de camping gevist aan de Brouwersdam. Begonnen om half elf en gestopt om vier uur. Dus een aardig poosje vissen. We waren met vijf man en zeven hengels. Naast ons stonden ook nog een viertal vissers, met nog eens acht hengels. Aas pieren en steekzagers. Hele gezellige dag, maar een treurige visserij. Veel vreterij en wier. Om een lang verhaal kort te maken met al deze vissers twee vissen gevangen. Één baarsje door mij, en jawel door mijn collega een roggetje. Dus wel iets zeldzaam gevangen. Dus leuke dag, maar slechte visserij. Gr. Jan B.

Jan.B

Oosterschelde makreel

Gisteren dinsdag 2 uren gevist met pluimen aan Neeltje Jans buiten, geen beet. Veel vissers waren al aan’t opkramen 3 uur voor HW. Dat zegt al genoeg. Dan naar stek aan de binnenzijde van de oosterschelde. Tot LW niets. Om 19u40 LW. Gevist tot aan schemering. In totaal welgeteld 1 gemiste beet, ver uit de kant. Hele dag niets van leven gezien. Derde dag in de laatste paar weken dat het een flop is. Hoor van andere vissers hier hetzelfde verhaal. Op naar de volgende

Frankie

Nummer één

Vanmorgen over het hoogtij gevist bij nummer één, voornamelijk krabben voeren, haken binnen 5 minuten volledig schoon.Toch noch vier scholenbaarsjes weten te vangen

Marius