Helemaal niets

Gisteren gevist tegenover het speeltuintje in Zoutelande. Uur vóór laagwater gestart. In totaal 5 uur met 2 hengels gevist. Nog geen beet gezien! Zagers als aas, die bij elke indraai telkens nog gewoon aan de angels zaten…Wat is er toch aan de hand de laatste tijd???

Peter van der Aa

Zeeland

samen met m’n maat wezen vissen in Westkapelle en zoutelande vh strand. we hebben best leuk gevangen, paar scharren en wat bot, dicht onder de kant met steekzagers en witjes. het was niet veel maar wel leuk. zou tijd worden dat de vangsten beter worden want de laatste weken was niet veel, gelukkig nu weer een visje. in mei gaan we naar nappstraumen via cordes travel, ik denk dat we daar wel beter gaan vangen hahahaha. we hebben er nu al vee zin in, kunnen niet wachten.

Hans

Zürich (Fr) blijft favoriet!

Na een pauze van 2 maanden wegens tegenvallende vangsten afgelopen zaterdag(18maart) weer eens de rit naar Zürich gemaakt. Andere plekken langs de kust zijn door tegenvallende vangsten op deze site niet eens overwogen. Aangespoord door oude vismaat Mehmet (hij bleef maar aandringen) 200 km richting de dijk van Zürich probleemloos afgelegd.
Eerst de zagers gekocht in het dorp zelf en rond 13.30 (13.00 uur LW) langzaam maar zeker klaargemaakt voor de eerste vangsten.
De eerste bot was na een uur voor Mehmet. Daarna volgde een doublet voor mij en tot aan 20.00 (HW19.20) uur vingen we regelmatig mooie maat platvis.
Het totaal zal rond de 20 stuks voor de pan zijn geweest maar het belangrijkste: veel vis, lekker weer en gezelligheid. Tot snel weer!

Mark

Terug een ommekeer….eindelijk

Hallo,

Zaterdag aan Zoutelande gevist. Gedurende twee maanden wegens de slechte vangstberichten het zeevissen links laten liggen, de verwachtingen niet hoog ingezet. Gestart omstreeks 16u, anderhalf uur voor laagtij. Het eerste uur gebeurde er gewoonweg niets. Er bleef wel een kleine zandspiering aan de haken hangen, toch positief nieuws. Omdat ik alleen op’t strand stond had ik als experiment een drift-lood onder mijn onderlijn gemonteerd. Een onderlijn gekozen met roze en gele kraaltjes aan rode zijlijntjes, een gouden combo zo zou blijken. Een paar minuten later kreeg ik op deze lijn de eerst aanbeet, snel gevolgd door een andere. De klassieke onderlijn met kleurloze zijlijnen zonder pareltjes op een ankerlood bleef onaangeroerd. Uiteraard snel gewisseld en met twee driftloden met kleurrijke onderlijnen aan de slag. Vanaf dan vrij veel animo gezien. Weinig worpen zonder aanbeet, wanneer de opkomende getijdestroming zich meer manifesteerde 1 hengel met ankerlood, en 1 zonder…maakte toen geen verschil meer, de school met kleine schar was actief genoeg geworden. Uit het niets een zeer mooie aanbeet, resulteerde in een zeebaars van pakweg 35cm (zwemt netjes terug). Veel kleine scharretjes gezien, zelfs in doublet en triplet. Omstreeks 20u30 gestopt. Netto vangst: 11 scharren en 2 botten mee ter consumptie, een 20-tal kleine scharretjes terug. Formaat van de vis is een slag kleiner dan gewend, maar de scharren zijn afgepaaid en zijn toch even volop aanwezig heb ik de indruk.

Greetz,

Tim

Niks nakkes nada

Nou de titel zegt het al 0,0 gevangen niet eens een stootje. Waar gevist vandaag zaterdag 18 maart op de Zuidpier. Hoe verschillend het per jaar kan zijn echt ongelofelijk. Vorig jaar dikke vangsten rondom zelfde tijd zelfde plaats. Nu ook iets bijzonders gevist van half 8 ochtends tot half 2 middag maar slecht 14 pieren op gemaakt. Kon gewoon steeds opnieuw ingooien. Rest van de pieren dan maar morgen in het Noordzee kanaal proberen misschien daar betere vangsten.

paul

Schol op Camperduin

Bij een prachtig zonnig weertje vanaf strand Camperduin op 15 maart.
Na drie uurtjes (14:15 tot 17:15) vissen drie schollen (een ondermaats, een van 31 en een van 34 cm).
Heerlijk middagje met niet tegenvallend resultaat.

Poul

Wedstrijd strand

Gisteren de jaarlijkse wedstrijd om de Jagro bokaal gevist ,georganiseerd door de strandvissers van Ter heyde. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Avavieren.Gezien de slechte vangsten van de laatste 2 competitie wedstrijden waren de verwachtingen op een hoop vis niet hooggespannen. Aangekomen op het plekje waar ik het 4 uurtjes moest gaan doen zag het er in ieder geval niet slecht uit.Mooi zwin voor de deur en over het bankje heen was makkelijk te doen.Eerste uurtje gebeurde er weinig en kwam er alleen een heel enkel botje uit bij de verre buren, aas zat er na een kwartiertje nog netjes aan dus vreterij was er nauwelijks. Bij het vierde draaitje voelde het wel heel zwaar en dacht ik eerst aan een pluk vuil,maar nadat het hele happie over de bank had gedraaid begon het te zwemmen en te bonken. Zal toch niet waar zijn een dikke baars dacht ik en dat op 20 honderste nylon, dus voorzichtig het vissie naar de kant gedraaid en bleek het een gul te zijn van 47 cm,dat was al heel wat jaartjes geleden dat ik dat meemaakte vanaf het strand. Uiteindelijk nog een botje en mini baarsje erbij en deze 3 visjes bleken genoeg voor de 3de plek.De vangsten waren dus niet om over naar huis te schrijven.
De winnaar had genoeg aan 5 visjes.Maar goed weer lekker gevist en de betere tijden komen er weer aan.

Groetjes Mischa

Mischa

Treurnis aan de Banjaard

Zaterdagmorgen visten we ons eerste wedstrijdje voor seizoen 2023 voor Dreischor, en we hadden Banjaard als locatie geprikt. We hadden net de steun neergezet toen we bezoek kregen van de wedstrijdleiding van EGHV. Wat bleek; we stonden op hun parcours voor die dag. Klein minpuntje voor onze wedstrijdleiding 🙁 zo gelijk aan het begin van het seizoen :). Wij hadden 5 deelnemers en de EGHV kwam dr met 30 opdagen. Gelukkig was er een oplossing en konden we allemaal netjes naast elkaar blijven staan. Gelijk al bij de eerste worp wist onze meesterpeuteraar Adrie al een botje van 14 te landen, dus dat was een mooie start. En voor de rest…………………….? gebeurde er niks. Toen om twaalf uur de eindtoeter klonk was er geen vis meer op de kant gekomen. Dus wel een uitslag maar geen enthousiasme bij de deelnemers. Het schitterende weer maakt nog veel goed. De Banjaard is dus even “not the place to be” op dit moment. Er werd nog meer gevist op dit parcours, behalve met ons Dreischorse clubje waren er nog meer:
HSV Oosterschelde vrijdagavond: 9 deelnemers 3 vissen
HSV EGHV zaterdagochtend: 28 deelnemers 5 vissen
HSV de Krabbe: 6 deelnemers 1 vis

Niek Romijn (wedstrijdleiding) HSV Dreischor

Niek

Papegaaiebek europoort

Zaterdag prachtig weer geen wind, snel even pieren gehaald bij Wesdijk.
Er was niemand dus gestart tegen het hek aan.
Het was geheel laag water dus even achter het hek langsgeschoten en 1 hengel richting de gele boei gegooid
De andere hengel recht vooruit.
Omdat ik gewend ben hier redelijk wat visjes te vangen gebeurde er niets. Dus rondje langs het hek gelopen waar nogal wat afgebroken lijnen aanhangen en dat leverde een mooie shad op in goede staat dus die hing er nog niet zo lang.
Omdat aanbeten uitbleven van alles gaan proberen, opschuiven, dichtbij vissen, ver weg, maar helaas niets mocht baten.
Uiteindelijk kwamen er nog 2 vissers, ze hebben het paar uur geprobeerd, ook niets.
Dus rond 17.00 uur, het was inmiddels hoog water verkast naar het Beerkanaal aan de overkant bij de damwand can de pilothaven.
Dat leverde 2 grote krabben op, maar ook geen vis.
Dus uiteindelijk een middag met heel mooi weer maar 0 vis.
Zoals altijd heb ik geen verklaringen voor, had nog wel een wijtinkje verwacht of scharretje , helaas volgende keer beter.

Aldo

Noordpier oostenwind

Gisteren van 16:00 tot 21:00 uur op gul gevist vanaf de Noordpier, toen ik de pier op reed zaten er weinig vissers en degene die ik sprak hadden nog niets gevangen.
Er stond een strakke oostenwind 5, even over vieren lag de eerste hengel in het water.
Het water stond hoog en vanuit zee kwam er in het laatste uur voor hoog water om 16:45 regelmatig een flinke plens water over de pier. Om 17:00 uur de eerste gul van 43 cm, daarna een tijdje niets en tijdens het afgaande water in het donker nog 2 mooie gulletjes van 45 cm gevangen. Weinig aanbeten maar in ieder geval met vis naar huis.

Bert