Wijting

Vandaag 12:00 hoogwater Rotterdam. Aardig wat vissers op de kade.Gevist van laag naar hoog.
Veel wijting ,enkele mooie maatse,veel kleine terug het water in.
Steenbolken en een enkele schar.
Lekker weer ,weinig wind.
Groeten David

David

God save the queen

Wat heeft zo’n titel nu met vissen te maken? Meestal niks maar nu wel. Ik vis al vanaf mijn 12e en nu ben ik 70, nog nooit heb ik life muziek genoten tijdens het vissen maar nu wel. Een doedelzakspeler kwam een beetje oefenen met het geëikte repertoire: “amazing grace”, het Wilhelmus en zelfs een psalm. Het hielp wel, met opkomend tij werd er beter gevangen.
Het speeltuintje was deze keer de locatie. Twee uur voor tot twee uur na laag water met als aas tappen en twee haken per hengel. De eerste draai leverde een enorme krab op die zich helemaal in andermans lijn gewikkeld had. In eerste instantie wilde niemand hem, of haar, hebben. Dus alle moeite gedaan om hem los te snijden en toen dat gelukt was had de krab alsnog pech want in tweede instantie was er toch iemand die hem wel in de pan wilde stoppen.
Het eindresultaat van deze zonovergoten middag: 10 scharren en 6 wijtingen.

Imo

Aas opgemaakt.

Vanmiddag het aas van gisteren opgevist. Zelfde stek.Heerlijk weer, dus echt genieten. Later werd het wat kouder, maar niet getreurd. De vangst was weer zeer goed.In twee en half uur had ik veertien mooie wijting en wat kleintjes. Ook nog garnalen gesleept, maar dat was niet de moeite. Een kennis en de buurvrouw blijgemaakt met een verse portie wijting, want mijn vriezer zit vol .Gr Jan B.

Jan B

Zondagmiddag op Zoutelande

Afgelopen zondagmiddag de Grauvelletjes weer wezen uitlaten ditmaal op Zoutelande. Laagtij om 13:30, dus 2 uur voor laag gemikt. Over het duin gekomen stond er bijna ieder vak wel een paar vissers (goed teken toch vaak), maar zonder problemen een plekje kunnen vinden. Rond 11:45 uur gingen de geclipte lijnen met 150gr ankerlood richting Zeeuws Vlaanderen. Vanaf de eerste minuut aanbeten, met een eerste wijting van 31 cm als resultaat … ik zeg goed begin! Daarna ieder rondje beet met regelmatig ook daadwerkelijk vis op het strand: wat schar en voornamelijk wijting van het type puber. Herrie maken als volwassenen, maar net nog niet groot genoeg voor de pan. Dat ging door tot de kentering, waar het traditie getrouw stil viel. Alleen duurde die periode best lang (ca. 1,5 uur weinig tot geen actie meer). Pas rond 15:30 uur kwam het weer wat los, weer met voornamelijk net wel/niet maatse wijting. Om 16:15 uur toch maar gestopt om de schemer voor te zijn. Uiteindelijk zo’n 20 visjes kunnen pakken, waarvan 9 mee naar huis (3 schar, 6 wijting).
Prima middag!

Jacco

Weer gaan vissen

Na 3 maanden weer eens gaan vissen. Het klusproject is zo goed als af dus het kon weer. Zondagmorgen de 3-poot neergezet op het (westen)schouws recreatiestrand, deze keer recht voor de overgang. Blijkbaar stonden alle zoutvissers aan de Banjaard, want hier geen hengelaar te bekennen. Gevist met een half uurtje afgaand, uurtje kentering en een uurtje opkomend en daarbij pieren in de aasbak. Een hengelaar, twee hengels, drie visuren, vier verschillende onderlijnen en talloze werpafstanden leverden welgeteld EEN glasgrondel op.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

Dishoek 22-11-2020

Vandaag een lange sessie aan de dishoek. Gevist van 9.15 tot 16 uur. 4 uur af 2 uur op. Vangst 2 botten en een schar. Erg taai dus. Gelukkig liet de zon zich nog zien.

Ivo

Leuk gevist

Vanmiddag met een vriend gevist tussen Hoedenkenskerke en Ellewoutsdijk. Als aas verse pieren en steekzagers. In het begin wat regen, maar later lekker weer. Leuk gevangen en gelijk de gevangen vis gegeten. Een hele leuke middag gehad, en lekker gevangen. Gevangen ongeveer 40 wijting, waarvan 21 maats. Tot een volgend berichtje, Gr Jan B.

Jan.B

Topdag

Zaterdag 21 november vol goede moed vanuit Someren vertrokken richting Zeeland eerst aas opgehaald in Bergen op zoom top aas even bijgepraat en wat tips meegekregen gegaan richting Banjaard.
Daar was het druk we hebben daar gevist van 10 tot 1 resultaat 1 bolkje en 5 keer onderlijnen verspeeld toen de tip maar opgevolgd en naar de Westerschelde gegaan dit hadden we beter meteen kunnen doen gevist daar van 14 tot 19:30 uur resultaat wijting heel veel kleine maar ook grote er gingen er 48 mee naar huis die 30 cm plus waren .
De onderlijnen met korte wapperlijntjes waren de favoriet ook de pieren wonnen het van de zagers.
Ondanks de harde zw5 wind op kop een topdag gehad en dik tevreden terug naar Someren.

Jan en Bart

Jan endevoets

Wijting en Bot

Gisteren 15 uur gevist met mn zwager resultaat 9 maatse wijting 7 maatse Bot.
Aan 1 hengel 3 Wijting
Inclusief mini wijting

Teus

Druk in Oostende

Gisteren gevist in Oostende met 3man ieder 2 lijnen. Begonnen rond 13u30 en gestopt om 19u. Het word er drukker en drukker op het staketsel… Ook veel beginners bij die zich niet al te veel aan trekken van de medevissers wat soms tot frustraties kan leiden. Ook veel wandelaars en fietsers, brommers op het staketsel in deze corona tijden oppassen dus bij het in gooien. De vis kwam nooit echt los, de slechtste dag tot nu toe dit seizoen. 20 maatse wijtingen meegenomen met 6 lijnen is toch niet heel goed voor deze tijd van het jaar. Geen enkele schar zien boven komen… Enkel soms een steenbolkje er tussen. Mooie wijting uitschieter van 36cm. In de toekomst toch misschien een rustiger plekje gaan opzoeken.

Sus en klus