Visreis Noorwegen wat kost het ?

Wat kost een visreis naar Noorwegen ?

“Wat kost een visreis naar Noorwegen, IJsland, Panama of Zweden mag ook, we zijn met z’n drieën maar kan zijn dat er nog 2 mee gaan.” (een vraag die we elke week wel krijgen) dat is een hele lastige vraag, dan zouden we in alle seizoenen en voor 2-3-4-5 personen voor 450 huisjes in 4 landen een heleboel prijsopgaves moeten maken en dat is echt niet te doen en kost ons wellicht een volle dag werk met 2 man.

Heel veel vissers willen weten wat een visreis naar Noorwegen nou zo’n beetje kost, tja die visreizen naar Noorwegen zijn erg populair en logisch dat men wil weten wat zo’n visreis naar dat mooi Noorwegen nu gaat kosten. Tja het is erg lastig om zomaar een prijs te geven, want we hebben in Noorwegen minsten 2000 verschillende prijzen, denk aan visboten, seizoenen en verschillende huisjes van 1 tot 7 slaapkamers en dan ook nog eens minstens 10 verschillende visboten. Nee, het is bijna niet te doen om één prijs te geven voor een visreis naar Noorwegen.

Vaak vragen we dan wat is het budget ? Maar oei…. dat mag je in NL en België niet vragen, terwijl men best wel een idee heeft of men 400 pp of 1500 pp kunnen/willen uitgeven. Alleen het maakt het zoeken wel een heel stuk makkelijker als we weten wat het budget ongeveer is, scheelt een heleboel werk en kunnen we gerichter zoeken en het beste aanbieden wat bij het budget vd groep past. Wij hebben voor elk budget wel een visreis !

Die visreizen naar Noorwegen en ook bv IJsland, Panama, Canada of Ierland hebben allemaal een andere prijs, maar laten we het even op Noorwegen houden. Belangrijkste vraag is of men wil gaan rijden met eigen auto en dan eventueel met of zonder overtocht naar Noorwegen of wil men een visreis naar noord Noorwegen boeken en dan met het vliegtuig ? Let wel als je wil vliegen, kun je gewoon je hengels meenemen en ook gewoon 20kg visfilet mee terug, geen probleem. Hoe hoger je gaat vissen hoe groter de vissen en hoe meer kans op heilbot. Maar tussen het gebied vd Lofoten en helemaal het noorden, bv Havoysund zit geen verschil, denk nu niet dat als je naar bv Havoysund gaat de vissen nog groter zijn dan bij de Lofoten (Nappstraumen en A Rorbuer), deze zijn hetzelfde.

Een aantal voorbeelden hoe de meeste vissers naar Noorwegen op visreis gaan:

Visreis naar West Noorwegen

Hier begint de leuke visserij, zuidelijker in Noorwegen bieden we geen visreis aan, daar de visserij daar niet super meer is. Je kunt natuurlijk op alle manier reizen, maar 99% vd vissers nemen dan de overtocht van Hirtshals (DK) naar Bergen (N) en rijden vanaf de veerboot één uur naar de accommodatie en doen de reis dus met eigen auto. De reis met de veerboot duurt 16 uur, aan boord heb je dan wel een slaaphut en wij boeken de veerboot Fjordline naar Noorwegen voor je.

Een visreis naar Midden Noorwegen

99% vd vissers die naar midden Noorwegen op visreis gaan, nemen hier de overtocht van Kiel (D) naar Oslo (N), deze prachtige overtocht duurt 20 uur en is zeker geen straf, lees >>hier<< maar eens. Eenmaal in Oslo is het tussen de 8 en 10u rijden naar de accommodatie, ook hier nemen de vissers hun eigen auto mee en reizen dus met eigen vervoer. Dit is wel zo’n beetje het verste waar de vissers nog naar toe rijden, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ga je nog hoger richting Vega, dan heb je al snel een overnachting onderweg nodig.

Vissen in noord Noorwegen

Hier gaan de meeste vissers naar toe vliegen, op een enkeling na die de enkele reis van minstens 2500km tot wel 3600km met eigen auto doen, dat is toch wel 2-3 dagen rijden. Om die reden gaan de meeste vissers die op visreis naar noord Noorwegen gaan met het vliegtuig en nemen meerdere koffers mee en als men wil zelfs de 20kg visfilet mee terug, al zien we steeds vaker dat men geen vis meer mee terug neemt, een eigen keuze dus en wel mogelijk indien men dat wil.

En dan die kosten, een vliegticket begint al snel bij 350,- tot wel 600,- pp retour, daar begint het dus mee, dan een transfer of een huurauto, dus vliegen is altijd duurder dan met eigen vervoer. Groot voordeel is wel dat je dezelfde dag op de accommodatie bent en in sommige gevallen reis je een dag eerder om op de eerste visdag al vroeg op de accommodatie te zijn.

Kortom er zijn heel veel mogelijkheden en al deze mogelijkheden, verschillende huisjes, prijzen, seizoenen, visgebieden en boten hebben allemaal een andere prijs, om die reden staat onderaan elke pagina van elke accommodatie in elk land een button met “Prijzen” als je daar op klikt krijg je een duidelijk beeld wat zo’n visreis ongeveer gaat kosten en heb je voor 98% een idee vd kosten en kun je snel zien of het binnen jullie budget past.

Heb je vragen of wil je een geheel vrijblijvende prijsopgaaf ? >>klik hier<<

Klik >>hier<< voor onze “budget huisjes”